ENTERTAINMENT

Το μεγάλο σκάνδαλο στον διαγωνισμό καλλιστείων των 80s ‑ Όταν αναγκάστηκε να παραιτηθεί η Μις Αμερική

Τι συνέβη

Το μεγάλο σκάνδαλο στον διαγωνισμό καλλιστείων των 80s ‑ Όταν αναγκάστηκε να παραιτηθεί η Μις Αμερική
nextweb studio

Η Vanessa Williams τράβηξε για πρώτη φορά την εθνική προσοχή το 1983 όταν έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κέρδισε τον τίτλο της Μις Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
View this post on Instagram

A post shared by Vanessa Williams (@vanessawilliamsofficial)

Η στέψη της ήταν ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του διαγωνισμού, συμβολίζοντας την πρόοδο και το σπάσιμο των φυλετικών φραγμών. Ωστόσο, ο θρίαμβός της επισκιάστηκε από ένα σκάνδαλο που όχι μόνο θα την προκαλούσε προσωπικά, αλλά θα πυροδοτούσε και ευρύτερες συζητήσεις για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση ...

Τον Ιούλιο του 1984, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την ιστορική της νίκη, η Williams ενεπλάκη σε ένα σκάνδαλο που θα την ανάγκαζε να παραιτηθεί από το στέμμα της. Το περιοδικό Penthouse ανακοίνωσε σχέδια για δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών της Williams που λήφθηκαν πολλά χρόνια νωρίτερα, χωρίς άδεια, όταν εργαζόταν ως βοηθός φωτογράφου. Οι εικόνες πουλήθηκαν στο Penthouse χωρίς τη συγκατάθεσή της, δημιουργώντας φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης και εφιάλτη στις δημόσιες σχέσεις του Οργανισμού Μις Αμερική.

View this post on Instagram

A post shared by Vanessa Williams (@vanessawilliamsofficial)

Έντονη ήταν η διαμάχη γύρω από τις φωτογραφίες. Εκείνη την εποχή, ο Οργανισμός Μις Αμερική τήρησε αυστηρά πρότυπα συμπεριφοράς και εικόνας για τους κατόχους του τίτλου του. Αντιμέτωπη με την προοπτική να σπιλώσει τη φήμη του διαγωνισμού, η οργάνωση πίεσε τον Williams να παραιτηθεί. Στις 23 Ιουλίου 1984 πήρε τη δύσκολη απόφαση να παραιτηθεί, και έγινε η πρώτη Μις Αμερική που το έκανε.

Παρά το σκάνδαλο, η Vanessa Williams αρνήθηκε να αφήσει το περιστατικό να την καθορίσει. Αντίθετα, ξεκίνησε ένα ταξίδι προσωπικής και επαγγελματικής λύτρωσης. Ακολούθησε μια επιτυχημένη καριέρα στη μουσική, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κερδίζοντας την αναγνώριση των κριτικών και την εμπορική επιτυχία. Το ντεμπούτο της άλμπουμ, "The Right Stuff", που κυκλοφόρησε το 1988, δημιούργησε αρκετά επιτυχημένα σινγκλ και την καθιέρωσε ως μια αξιόπιστη καλλιτέχνιδα. Τα επόμενα άλμπουμ και επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένου του "Save the Best for Last", εδραίωσαν τη θέση της στη μουσική βιομηχανία.

View this post on Instagram

A post shared by Vanessa Williams (@vanessawilliamsofficial)

Η καριέρα της Ουίλιαμς άνθισε επίσης, με αξιόλογους ρόλους σε ταινίες όπως το "Eraser" και το "Soul Food" και στην τηλεόραση σε σειρές όπως "Ugly Betty" και "Desperate Housewives". Η ευελιξία και το ταλέντο της κέρδισαν πολλαπλά βραβεία και υποψηφιότητες, επιδεικνύοντας την ικανότητά της να ξεπεράσει το στίγμα του σκανδάλου.

Σε μια συμβολική χειρονομία συμφιλίωσης, η Βανέσα Ουίλιαμς επέστρεψε στη σκηνή της Μις Αμερική το 2015 ως επικεφαλής κριτής του διαγωνισμού. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, έλαβε μια δημόσια συγγνώμη από τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, Sam Haskell, αναγνωρίζοντας το λάθος που της έγινε και γιορτάζοντας τα επιτεύγματά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
3 / position1: 2291 / position2: 7844
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb