ΚΑΡΙΕΡΑ

Έβγαλε εκατομμύρια με μια έξυπνη fashion επιλογή

From URL to IRL
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Έβγαλε εκατομμύρια με μια έξυπνη fashion επιλογή
collage

Η Bella McFadden μεταφέρει την αυτοκρατορία της μόδας της από το ψηφιακό της βασίλειο στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 28χρονη Καναδή, η οποία απέκτησε διεθνή φήμη το 2020 ως το πρώτο άτομο που κέρδισε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις στο Depop, άνοιξε τώρα το πρώτο της φυσικό κατάστημα, το iGirl, στο Lower East Side. Το κατάστημα διαθέτει μια επιμελημένη συλλογή από vintage κομμάτια της εποχής Y2K, μαζί με τα δικά της μοναδικά σχέδια, όπως κορσέδες, βραχιόλια γοητείας, δίχτυα και τσόκερ.

Το ταξίδι της McFadden ξεκίνησε το 2017 όταν, σε ηλικία 20 ετών, αποφάσισε να εγκαταλείψει το κολέγιο στον Καναδά για να κυνηγήσει το πάθος της για τη μόδα με πλήρη απασχόληση. Ζώντας στο Γουίνιπεγκ με τους γονείς της, λάνσαρε το iGirl, μια μάρκα που συνδύαζε τα ευρήματα καταστημάτων φτηνών προϊόντων με τις δικές της δημιουργίες. Ένα από τα ξεχωριστά κομμάτια της, ένα ασημένιο μενταγιόν με καρδιά 25 $ με χαραγμένο το "iGirl" στο μπροστινό μέρος και το "Please Return to Heaven" στο πίσω μέρος, έγινε γρήγορα μπεστ σέλερ. 'Ο,τι δεν ήθελαν οι άλλοι, το αγόραζε εκείνη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καινοτόμος προσέγγισή της δεν σταμάτησε εκεί. Η McFadden μετέτρεψε το iGirl σε μια «υπηρεσία styling στον κυβερνοχώρο», όπου οι πελάτες έλεγαν το ζώδιό τους και εκείνη τους έκανε outfits προσαρμοσμένα σε εκείνους.  Αυτή η εξατομικευμένη υπηρεσία άγγιξε όσους ήθελαν να αγκαλιάσουν τη vintage μόδα αλλά χρειάζονταν λίγη καθοδήγηση.

«Η υπηρεσία είχε μεγάλη επιτυχία, ειδικά με ανθρώπους που θέλουν να ντύνονται vintage αλλά είναι λίγο περισσότερο βασικοί», μοιράστηκε η McFadden σε συνέντευξή της. Σύντομα, διαχειριζόταν 30 παραγγελίες την ημέρα για custom στυλ, μετατρέποντας το διαμέρισμά της σε μια πολυσύχναστη μπουτίκ με έξι ράφια ρούχων.

Από το URL στο IRL

Η επιτυχία της διαδικτυακής της επιχείρησης έθεσε τα θεμέλια για το τελευταίο της εγχείρημα: ένα κατάστημα! Το νέο κατάστημα της iGirl προσφέρει ένα νοσταλγικό ταξίδι πίσω στην εποχή του εμπορικού κέντρου όπως στη δεκαετία του '90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, μια εποχή που η McFadden θεωρεί πολύτιμη.

«Λατρεύω όλη την εποχή του εμπορικού κέντρου από τα τέλη της δεκαετίας του '90, αρχές της δεκαετίας του 2000», είπε η McFadden στην The Post. Το κατάστημά της αντικατοπτρίζει αυτή την αγάπη, προβάλλοντας τόσο vintage ευρήματα όσο και δικά της σχέδια. Οι πελάτες μπορούν να περιμένουν να βρουν τα πάντα, από vintage ρούχα Y2K μέχρι χειροποίητους κορσέδες, βραχιόλια γοητείας, διχτάκια και τσόκερ.

Σε έναν κόσμο όπου οι τάσεις της μόδας εξελίσσονται διαρκώς, το iGirl της McFadden ξεχωρίζει προσφέροντας ένα μοναδικό μείγμα νοσταλγίας και νεωτερικότητας. Καθώς μεταφέρει το brand της από το URL στο IRL, ο κόσμος της μόδας παρακολουθεί με ανυπομονησία τι θα κάνει στη συνέχεια.

Τα πράγματα απογειώθηκαν περισσότερο όταν άρχισε να δημοσιεύει συμβουλές για αγορές στο κανάλι της στο YouTube, InternetGirl, το οποίο έχει πλέον σχεδόν 140.000 ακόλουθους.

Μέχρι το 2018, είχε μαζέψει αρκετά χρήματα για να φύγει από το σπίτι των γονιών της και να εγκατασταθεί στο Λος Άντζελες. Μέχρι το 2020, η McFadden έγινε ο πρώτος πωλητής που κέρδισε 1,26 εκατομμύρια δολάρια στο Depop, με την Fast Company να αναφέρει ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 146% από το lockdown της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
11 / position1: 390 / position2: 1208
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb