ENTERTAINMENT

Το σκάνδαλο της Avril Lavigne από τα 00s που είχαμε ξεχάσει

Μια υπόθεση που θέλει να ξεχάσει

Το σκάνδαλο της Avril Lavigne από τα 00s που είχαμε ξεχάσει
@avrillavigne

Στα πρώτα χρόνια της καριέρας της, η Avril ήταν γνωστή για το αντισυμβατικό στυλ της, τα baggy ρούχα, τις γραβάτες και το punk look της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
View this post on Instagram

A post shared by Avril Lavigne (@avrillavigne)

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, υιοθέτησε μια πιο "στυλιζαρισμένη" και συμβατική εικόνα. Αυτή η αλλαγή προκάλεσε αντιδράσεις από κάποιους οπαδούς της που ένιωσαν ότι "πουλήθηκε" και εγκατέλειψε τις αρχικές της αξίες και στυλ.

Το 2007, η Avril Lavigne βρέθηκε στο επίκεντρο μιας νομικής διαμάχης που αφορούσε κατηγορίες για λογοκλοπή σχετικά με το τραγούδι της "Girlfriend". Η υπόθεση ξεκίνησε όταν οι James Gangwer και Tommy Dunbar, μέλη του αμερικανικού power pop συγκροτήματος The Rubinoos, ισχυρίστηκαν ότι το "Girlfriend" είχε σημαντικές ομοιότητες με το δικό τους τραγούδι "I Wanna Be Your Boyfriend", που κυκλοφόρησε το 1979.

Οι Rubinoos υποστήριξαν ότι η μελωδία, οι στίχοι και το γενικό στυλ των δύο τραγουδιών ήταν σχεδόν πανομοιότυπα, και ότι η Avril Lavigne και οι συνδημιουργοί της είχαν αντιγράψει ουσιαστικά τη σύνθεση τους. Συγκεκριμένα, εστίασαν στο ρεφρέν του τραγουδιού, όπου το "Hey, hey, you, you" του "Girlfriend" θύμιζε πολύ το "Hey, hey, you, you" του "I Wanna Be Your Boyfriend".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Avril Lavigne και οι συνεργάτες της, συμπεριλαμβανομένου του παραγωγού Dr. Luke, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και δήλωσαν ότι δεν είχαν ακούσει ποτέ το τραγούδι των Rubinoos πριν από την ηχογράφηση του "Girlfriend". Η Avril υποστήριξε ότι οι ομοιότητες ήταν καθαρά συμπτωματικές και ότι η κατηγορία ήταν αβάσιμη.

Η υπόθεση λογοκλοπής προσέλκυσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και του κοινού, και αποτέλεσε θέμα συζήτησης σχετικά με τα όρια της πρωτοτυπίας και τις επιρροές στη μουσική βιομηχανία. Πολλοί θαυμαστές της Avril την υποστήριξαν, ενώ άλλοι εξέφρασαν αμφιβολίες και θεώρησαν ότι οι κατηγορίες ίσως είχαν βάση.

Τελικά, η υπόθεση επιλύθηκε εξωδικαστικά τον Ιανουάριο του 2008, με τους όρους της συμφωνίας να μην δημοσιοποιούνται. Παρά την εξωδικαστική επίλυση, το περιστατικό άφησε ένα σημάδι στην καριέρα της Avril και αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετώπισε ως καλλιτέχνης.

Η διαμάχη αυτή ανέδειξε τις δυσκολίες και τις νομικές προκλήσεις που συναντούν οι μουσικοί στη σύγχρονη εποχή, όπου οι επιρροές και οι ομοιότητες μεταξύ τραγουδιών είναι αναπόφευκτες, και συχνά δύσκολο να προσδιοριστεί πού τελειώνει η έμπνευση και αρχίζει η λογοκλοπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
7 / position1: 2181 / position2: 2971
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb