ΑΠΟΨΕΙΣ

TradWife και οι γυναίκες ξανά στην κουζίνα: Χωρίς δουλειά, μόνο το νοικοκυριό

Το κίνημα που ενισχύει μια οπισθοδρομική άποψη για τους ρόλους των γυναικών
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
TradWife και οι γυναίκες ξανά στην κουζίνα: Χωρίς δουλειά, μόνο το νοικοκυριό
collage

Το κίνημα TradWife, συντομογραφία του παραδοσιακού συζύγου, έχει κερδίσει μια εκπληκτική fan base στην ψηφιακή εποχή, με επικεφαλής πολλές γυναίκες influencers που υποστηρίζουν την επιστροφή στους συμβατικούς ρόλους των φύλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτές οι influencers παρουσιάζουν ένα πολύ ρομαντικό όραμα της οικογενείας, που συχνά χαρακτηρίζεται από άψογη νοικοκυριά, υποτέλεια στους συζύγους τους και εστίαση στην ανατροφή των παιδιών.

Με την γοητεία μιας... ιδεώδους νοικοκυράς της δεκαετίας του 1950, δημιουργούν μια συναρπαστική αφήγηση που έρχεται σε έντονη αντίθεση με τα σύγχρονα φεμινιστικά ιδεώδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσω εκλεπτυσμένων post, οι influencers της TradWife παρουσιάζουν τη ζωή τους γεμάτη με μαγειρέματα, ζεστά μπισκότα, υπέροχη εμφάνιση, πεντακάθαρα σπίτια και τις χαρές της εξυπηρέτησης των οικογενειών τους. Αυτή η αισθητική απεικόνιση της ζωής με το τέλειο νοικοκυριό προσελκύει σημαντικούς θαυμαστές και θεατές που είτε νοσταλγούν μια περασμένη εποχή είτε τους ιντριγκάρει η αντιπολιτισμική στάση ενάντια στις σύγχρονες προσδοκίες του φύλου.

Ωστόσο, πέρα ​​από τις γραφικές σκηνές των σπιτικών γευμάτων και των τέλεια διαρρυθμισμένων εσωτερικών χώρων, το κίνημα TradWife ενισχύει μια οπισθοδρομική άποψη για τους ρόλους των γυναικών στην κοινωνία.

Εξιδανικεύοντας αυτά τα ξεπερασμένα πρότυπα φύλου, αυτοί οι παράγοντες επιρροής συμβάλλουν σε μια κουλτούρα που περιορίζει τις ευκαιρίες των γυναικών και διαιωνίζει την ανισότητα.

Το μήνυμα που στέλνουν είναι ότι η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι, εξαρτάται από το εισόδημα και την κατεύθυνση του συζύγου της. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματικό καθώς απορρίπτει τα βήματα που έγιναν προς την ισότητα των φύλων και υπονομεύει τους διαφορετικούς ρόλους που μπορούν να διαδραματίσουν οι γυναίκες τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 195 / position2: 443
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb