Ξέρατε ότι το νερό της αγκινάρας είναι μια δημοφιλής θεραπεία για το φούσκωμα στη Γαλλία; Ως ένας από τους κορυφαίους καλλιεργητές λαχανικών στον κόσμο, η χώρα έχει πιστωθεί ότι τα έκανε διάσημα ήδη από το 1500.
Γάλλοι μετανάστες έφεραν αγκινάρες στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1800, όπου από τότε τις απολάμβαναν σβησμένες με βούτυρο.
Αυτές τις μέρες, οι Γαλλίδες έχουν εκλαϊκεύσει μια άλλη χρήση της αγκινάρας: Ισχυρίζονται ότι η κατανάλωση αυτού του πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά είναι ιδανική και για να ξεφουσκώσεις και να αντιμετωπίσεις τη δισπεψία!
Το νερό αγκινάρας καταναλώνεται κρύο ή ζεστό (όπως και το τσάι αγκινάρας), κι έχει διαφημιστεί ως ένα ευεργετικό ρόφημα για τα πάντα, από τον καθαρισμό των τοξινών έως τη βελτίωση της πέψης, παρέχοντας παράλληλα πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες A, C και B1 και μέταλλα σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο.
Αν και θεωρείται τάση σε παγκόσμια κλίμακα, το τσάι αγκινάρας (ουσιαστικά, ζεστό νερό αγκινάρας) είναι βασικό σε χώρες όπως το Βιετνάμ.
Ωραία αλλά πώς το φτιάχνω;
Απλώς βράζετε μερικές αγκινάρες σε νερό μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως, και μπορείτε, φυσικά, να φάτε τις αγκινάρες και να κρατήσετε το ζωμό! Φτιάξτε τσάι αγκινάρας βράζοντας φύλλα αγκινάρας και πίνοντας βρασμένο νερό ως τσάι· φακελάκια τσαγιού αγκινάρας ή χαλαρή αποξηραμένη αγκινάρα - είναι επίσης διαθέσιμα στο εμπόριο για ευκολία.