Ο Γιώργος Καραμίχος έχει διπλό ρόλο στην ΕΡΤ αυτή τη χρονιά, καθώς συμμετέχει στη σειρά «Έρημη Χώρα» και στο παιχνίδι «Πες τη λέξη», και με αυτή την αφορμή παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα του ΕΡΤ Backstage και την δημοσιογράφο Κέλλυ Βρανάκη.
Αρχικά ο Γιώργος Καραμίχος δήλωσε πως: «Ζούμε το παράλογο σε αυτή τη χώρα που βγαίνουν στο διάλογο πράγματα που δεν θα έπρεπε, γιατί υπάρχουν στο Σύνταγμα, και επίσης τα ΜΜΕ δεν έπαιξαν τον καλύτερο ρόλο γιατί δίνουν λόγο σε ανθρώπους που απλώς δεν τους πέφτει λόγος. Το Σύνταγμα είναι πολύ σαφές σε σχέση με την υιοθεσία. Δεν μιλάει για μπαμπά – μαμά, μητέρα – πατέρα και όλα αυτά. Μιλάει για ανθρώπους, οικογένεια, που υιοθετούν παιδιά. Όλοι ξέρουμε αντικειμενικά ότι είναι καλύτερο ένα παιδί να μεγαλώνει με ανθρώπους που το αγαπάνε αντί να μεγαλώνει σε δομή. Άρα τα κριτήρια θα έπρεπε να είναι τα ίδια για όσους ανθρώπους θέλουν να υιοθετήσουν παιδί. Είτε είναι ένα ζευγάρι στρέιτ, είτε είναι γκέι, είτε είναι σε όλο το φάσμα του ΛΟΑΤΚΙ».
Και συμπλήρωσε: «Γιατί το άλλο το εκνευριστικό είναι ότι ακούς μόνο να μιλούν για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τρανς; Άλλοι άνθρωποι που δικαιούνται επίσης και που δεν ήξεραν ή δεν ξέρουν, για κάποιο λόγο, τι ακριβώς είναι σε σχέση με την σεξουαλική τους προτίμηση αλλά παρόλα αυτά είναι πάρα πολύ ικανοί γονείς; Σίγουρα πολύ καλύτεροι από όλους αυτούς που βλέπουμε να εκπαιδεύουν φονιάδες και όλα αυτά τα πατριαρχικά ζητήματα που έχουμε ακόμη».
Κάθετος ο Γιώργος Καραμίχος και για το ζήτημα της παρένθετης μητέρας
Ο ηθοποιός και παρουσιαστής αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της παρένθετης μητέρας, λέγοντας: «Η παρένθετη μητέρα θα έπρεπε να απαγορεύεται, μόνο υπό ειδικές συνθήκες, εάν θέλει μια ξαδέλφη μου να γεννήσει το δικό μου το παιδί και δεν αφορά κανέναν. Αλλά το παρένθετη για μια γυναίκα που πληρώνεται για αυτόν τον λόγο, αυτό είναι ουσιαστικά trafficking».
Και κατέληξε αιτιολογώντας τον συλλογισμό του: «Είναι περίπου το ίδιο που λέμε και με τα ζώα. Μέχρι να σταματήσουν να υπάρχουν αδέσποτα, πρέπει να υιοθετούμε και να μην αγοράζουμε. Το ίδιο είναι και με τα παιδιά. Υπάρχουν πάρα πολλά ορφανά πλάσματα στον κόσμο. Καλό είναι να φροντίσει η κοινωνία να υιοθετηθούν και να αδειάσουν τα ιδρύματα και οι δομές. Να μην χρειάζεται τα παιδάκια να ζητιανεύουν αγάπη».