Ο Γιώργος Λαμπάτος απασχολεί από χθες τις εκπομπές, με τη συνέντευξη που παραχώρησε για τις κακές συνθήκες διαβίωσής του, λόγω φτώχειας.
Το πρωί της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου, ο ηθοποιός έκανε τις πρώτες του τηλεοπτικές δηλώσεις από το υπόγειο των 15 τμ, στο οποίο ζει τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό».
Ο Γιώργος Λαμπάτος είπε: «Μου έκανε εντύπωση πώς τόσα χρόνια με τέτοιο ξεκίνημα κι επιτυχίες, πώς δεν βρέθηκε κάποιος άνθρωπος να με πάρει σε μία δουλειά. 25 χρόνια, πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος; Κάποιοι άνθρωποι συνετέλεσαν στο να μείνω εκτός και δεν άφηναν άλλους να με πάρουν, μου έκλειναν πόρτες. Έχω σκεφτεί να κάνω άλλη δουλειά, αλλά δεν είναι άδικο να με βγάλουν έξω από αυτόν τον χώρο που είναι η ζωή μου;».
Δείτε το βίντεο
Ο ηθοποιός συνέχισε, λέγοντας: «Δεν έχει χτυπήσει καθόλου το τηλέφωνό μου, έχω κάνει κάποιες προσπάθειες αλλά όσο περνάει ο καιρός η ψυχολογία του ανθρώπου πέφτει». Ακόμη, ο Γιώργος Λαμπάτος αναφέρθηκε στην ιδρύτρια του «Σπιτιού του Ηθοποιού», Άννα Φόνσου, η οποία αντέδρασε μετά τη συνέντευξή του στην Espresso. Η Άννα Φόνσου είπε ότι «δεν είναι ωραίο να βγαίνουν και να λένε ότι πεινάνε, από τη στιγμή που υπάρχει το "Σπίτι του Ηθοποιού". Να έρθει ο Λαμπάτος σε επικοινωνία μαζί μου».
Σε αυτό, ο ίδιος απάντησε: «Δεν έχω κάνει κάποια νύξη στην κυρία Φόνσου, βέβαια δεν είμαι μακριά. Έχω αποκομίσει πλούτο από το θέατρο και αυτός ο πλούτος με έχει κάνει να υπάρχω ακόμα. Μπορεί μέσα από ένα υπόγειο να υπάρχει μία λάμψη, απλώς η τέχνη δεν τρώγεται και δεν συντηρεί την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου γιατί δυστυχώς η αξιοπρέπεια μετριέται με το χρήμα. Ούτε από τον Θεό ζήτησα τίποτα, δουλειά ζήτησα. Όταν ένας άνθρωπος είναι στα παραγωγικά του χρόνια και δεν εργάζεται είναι σαν ζωντανός νεκρός».
Όταν ο Γιώργος Λαμπάτος συνδέθηκε ζωντανά με την εκπομπή, ξέσπασε σε κλάματα, μιλώντας με τον Γιώργο Λιάγκα, για την ανάγκη του να επιστρέψει στη δουλειά, προκειμένου να εξασφαλίζει τα προς το ζην.
Η συνέντευξη του Γιώργου Λαμπάτου
Ο ηθοποιός μίλησε στην εφημερίδα Espresso, λέγοντας αρχικά: «Πέρασε από το μυαλό μου ακόμα και να αυτοκτονήσω. Ξέρεις τι είναι να καπνίζω ακόμα και αποτσίγαρα που βρίσκω στο δρόμο; Να μην έχω πολλές φορές ένα κομμάτι ψωμί; Μου είχαν κόψει το ρεύμα για ενάμιση χρόνο. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα, από αξιοπρέπεια. Έπαιρνα την κιθάρα μου και με ένα κεράκι στο δωμάτιο τραγουδούσα παρέα με το σκυλάκι μου. Τι να πρωτοπληρώσεις με τα 220 ευρώ που παίρνω ως επίδομα; Τώρα είναι πάλι έτοιμοι να μου κόψουν ξανά το ρεύμα».
Ο Γιώργος Λαμπάτος τόνισε πως: «Δουλειά ζητάω, όχι ελεημοσύνη. Επιβιώνω με το ΚΕΑ των 150 ευρώ το μήνα συν το επίδομα ενοικίου που είναι 70 ευρώ. Δεν έχω χτυπήσει καμία πόρτα. Ντρέπομαι και δεν αισθάνομαι καλά να μιλήσω για όλα όσα βιώνω. Το επόμενο όμως βήμα είναι είτε να ζητήσω βοήθεια από το Σπίτι του Ηθοποιού, είτε να μείνω στο δρόμο. Έφτασα στο σημείο να χάσω την αξιοπρέπειά μου και να πέσω πολύ χαμηλά. Πέρασε από το μυαλό μου να δώσω τέλος στη ζωή μου, γιατί βλέπω την αδικία και βρίσκω συνεχώς μπροστά μου τοίχο».
Φωτογραφία που δημοσίευσε η Espresso από το υπόγειο, στο οποίο ζει ο Γιώργος Λαμπάτος
Ο Γιώργος Λαμπάτος ανέφερε επίσης: «Οι γονείς μου μού άφησαν ένα σπιτάκι στην Πρέβεζα, το οποίο είναι υποθηκευμένο. Με την τράπεζα έκανα έναν διακανονισμό να δίνω 110 ευρώ το μήνα για να το σώσω και να έφευγα να πήγαινα εκεί να μείνω. Όμως πώς να το σώσω όταν το μήνα παίρνω 220 ευρώ; Κι έτσι το μόνο που έχω είναι όσα έχω εδώ μέσα σε αυτό το υπόγειο».
Στο τέλος της συνέντευξης, τόνισε πως: «Αυτό που με κρατάει στη ζωή είναι η κιθάρα μου και το ότι γράφω μουσική, αλλιώς θα είχα φουντάρει».
Ο Γιώργος Λαμπάτος στην τηλεόραση και το σινεμα
Ο Γιώργος Λαμπάτος αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Μαίρης Βογιατζή Τράγκα καθώς και από τη Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις «Ο μαμάκιας», «Βασίλισσα Ελισάβετ τετρακοσιοστή πεντηκοστή τέταρτη», «Μαγική πόλη», «Η μαγικη κατασκήνωση».
Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές: «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», «Η Τούρτα της Μαμάς», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Λαβ σόρρυ», «Μη μασάς το παραμύθι», «Τζιν και Τσέρρυ», «Το 13ο Κιβώτιο», «Το Συνεργείο» και «Χάι Ροκ».