Ο καυγάς με τον σύντροφό σου αναγνωρίζεται ευρέως ως αναπόσπαστο μέρος των μακροχρόνιων σχέσεων και το να μην τσακώνεσαι ποτέ μπορεί να είναι ακόμη και ένα σημάδι ότι είστε πολύ άνετοι στη σχέση σας.
Όπως είπε η θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας, Kiaundra Jackson στην Oprah Daily, «Αν ένα ζευγάρι μου έλεγε ότι δε μαλώνει ποτέ, τότε θα ανησυχούσα».
Εκτός από τους καβγάδες, υπάρχουν και άλλοι όροι που μπορούν να περιγράψουν τις διαπραγματεύσεις που συμβαίνουν στις σχέσεις: λέξεις όπως συζητήσεις, διαφωνίες και συζητήσεις αποκεντρώνουν τη νίκη και την ήττα και δίνουν προτεραιότητα στην εξεύρεση λύσης για όλους.
Υπάρχουν πολλές συμβουλές σχετικά με το πως να τσακώνεσαι «καλά» και τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις μετά από έναν καυγά με τον σύντροφό σου, καθώς το να αφιερώσεις χρόνο για να βρείτε μετά από μια διαφωνία μπορεί να σημαίνει συμφιλίωση, καθώς και μακροπρόθεσμη θεραπεία. Αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο τσακώνονται τα ζευγάρια, οι ειδικοί σχέσεων μπορούν να δουν σημάδια για το αν τα ζευγάρια μπορούν να γεφυρώσουν την απόσταση, ενώ παρέχουν στρατηγικές που θα μας βοηθήσουν όλους να εργαστούμε για καλύτερες σχέσεις με τους συντρόφους μας.
Η αποφυγή των καβγάδων είναι λάθος
Ο κλινικός ψυχολόγος Joseph Cilona μοιράστηκε με το Glamour, "Δεν υπάρχει μια σωστή φόρμουλα όσον αφορά τη συχνότητα των συγκρούσεων και δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος πλοήγησης στη σύγκρουση που να είναι σωστός για όλα τα ζευγάρια." Ωστόσο, υπάρχουν τεχνικές που μπορούν να ενισχύσουν μια πιο υποστηρικτική δυναμική μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας όταν προκύπτουν διαφωνίες. Η προσέγγιση ζητημάτων με απάθεια ή η άρνηση απεμπλοκής είναι η πρώτη σημαντική απαγόρευση για επιτυχημένη σύγκρουση. Ένας άλλος κλινικός ψυχολόγος Ramani Durvasula μοιράστηκε με το ρεπορτάζ, "Όταν τα ζευγάρια τσακώνονται, σημαίνει ότι νοιάζονται για τη σχέση. Όταν ο καυγάς τελειώνει, μερικές φορές το ένα ή και τα δύο άτομα έχουν κάνει check out."
«Όταν οι άνθρωποι αποφεύγουν τη «μάχη», αποφεύγουν να μιλήσουν», είπε στο CNN ο Τζιμ ΜακΝάλτι, καθηγητής ψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. "Λέω συνεχώς στην σύντροφό μου: "Αν κάτι σε ενοχλεί. Προτιμώ να το ξέρω παρά να μην το ξέρω, ώστε να μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό".
Η εύρεση γλώσσας που τοποθετεί τις ανάγκες σου στο επίκεντρο της σύγκρουσης είναι η καλύτερη τεχνική για την επίλυση ενός «καλού τσακωμού», σύμφωνα με ειδικούς σχέσεων. «Κάτω από κάθε σύγκρουση, υπάρχει μια ανικανοποίητη συναισθηματική ανάγκη», είπε ο προπονητής σχέσεων Steven Dziedzic στην Oprah Daily. Ένας τρόπος για να προχωρήσεις προς μια πιο υγιή σύγκρουση είναι να αποφύγεις τις δηλώσεις «εσύ» που απευθύνονται στον σύντροφό σου και, αντί αυτού, να αναλογιστείς τις δικές σου ανάγκες και συναισθήματα. Η θεραπεύτρια ζευγαριών Κέιτλιν Κάντορ είπε στο CNN: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να πεις «το κάνεις αυτό» ή «είσαι αυτό», έναντι του «αισθάνομαι έτσι όταν το κάνεις αυτό»», εξήγησε. Η χρήση της φράσης «αισθάνομαι…» είναι πολύ λιγότερο επιθετική».