Αν λατρεύεις τα καλλυντικά και τις ρουτίνες ομορφιάς, τότε μπορεί να μπαίνεις στα μαγαζιά και να τα αγοράζεις μανιωδώς. Τι γίνεται, όμως όταν συγκεντρώνεις πολλά;
Είσαι από εκείνες που κάνουν όλα τα βήματα κάθε βράδυ; Αγαπάμε κι εμείς την περιποίηση, και προσπαθούμε να εντάξουμε στη ρουτίνα μας και το απολεπιστικό, το toner, τα διάφορα serums και άλλα πολλά. Ωστόσο, καμμιά φορά αυτά που καταλήγουμε να έχουμε στο ράφι μας είναι πάρα πολλά και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε και για πόσο καιρό μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.
Πότε λήγουν τα καλλυντικά σου;
Στην ουσία, η ημερομηνία λήξης των προϊόντων, διαφέρει όταν είναι στα ράφια και όταν τα ανοίξεις. Πολλά από τα προϊόντα περιποίησης έχουν σχεδιαστεί ώστε τα συντηρητικά τους να τους επιτρέπουν να μένουν στα ράφια για τουλάχιστον 30 μήνες μέχρι να πουληθούν, όπως λένε οι ειδικοί. Βέβαια, όλα αυτά έχουν να κάνουν και με τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται. Δηλαδή, δεν είναι καλό να είναι σε πολύ υψηλές, ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τα προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης, ακόμα κι αν δεν γράφουν ακριβή ημερομηνία. Όταν τα ανοίξεις, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση. Στην ουσία, το σημαδάκι που βρίσκεται πίσω στη συσκευασία, σου δείχνει πόσο καιρό μπορείς να τα κρατήσεις. Υπάρχει στο πίσω μέρος ένα σηματάκι, ένα κουτί που ανοίγει που γράφει έναν αριθμό. Μπορεί να λέει 6Μ, 12Μ, για παράδειγμα. Αυτό σημαίνει ότι λήγει σε τόσους μήνες από την ημερομηνία που θα ανοιχτεί. Δες περισσότερα κι εδώ για τις ενδείξεις των καλλυντικών εδώ.
Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια συστατικά που μπορείς να τα κρατήσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως τη ρετινόλη ή τη βιταμίνη C, που αρχίζουν να αλλοιώνονται πολύ σύντομα. Αυτό σημαίνει, ότι εφόσον τα ανοίξεις πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις άμεσα.
Επιπλέον, μπορείς να καταλάβεις ότι ένα προϊόν έχει χαλάσει, αν αλλάξει το χρώμα, η σύσταση ή μυρωδιά του. Εκεί πρέπει να το πετάξεις άμεσα, γιατί όχι μόνο θα σταματήσει να κάνει τη δουλειά του, αλλά θα κάνει τελικά και κακό στο δέρμα σου.