Η Margaret More Roper (1505-1544) ήταν Αγγλίδα συγγραφέας και μεταφράστρια. Η μεγαλύτερη κόρη του σερ Τhomas More η Margaret ήταν μια από τις πιο μορφωμένες γυναίκες στην Αγγλία του δέκατου έκτου αιώνα.
Σε μια εποχή που λίγες γυναίκες μπορούσαν να διαβάσουν ή να γράψουν, η Margaret και οι αδελφές της Elizabeth (γεννημένη το 1506) και Cecily (γεννημένη το 1507), ο αδελφός της John (γεννήθηκε το 1509), η θετή αδερφή της Alice και η θετή αδερφή της Margaret Giggs, σπούδασαν Λατινικά, ελληνικά, αστρονομία, λογική, φιλοσοφία, θεολογία, μαθηματικά.
Hταν η πρώτη Αγγλίδα που πειραματίστηκε σοβαρά με τη μυθιστορηματική ιδέα ότι και τα κορίτσια πρέπει να εκπαιδεύονται. Αυτό μπορεί να οφειλόταν εν μέρει στο γεγονός ότι είχε τρεις κόρες και μια υιοθετημένη κόρη, αλλά μόνο έναν γιο, και αναμφίβολα τον βοήθησε το γεγονός ότι το μεγαλύτερο κορίτσι, η Margaret , αποδείχτηκε ασυνήθιστα έξυπνη και δεκτική».
Η More υποστήριξε ότι τα κορίτσια ήταν «εξίσου κατάλληλα για εκείνες τις σπουδές με τις οποίες καλλιεργείται η λογική και γίνεται καρποφόρα σαν οργωμένη γη στην οποία έχει σπαρθεί ο σπόρος των καλών μαθημάτω».
Το 1521, σε ηλικία 16 ετών, παντρεύτηκε τον δικηγόρο William Roper. Το 1523, γέννησε μια κόρη, την Elisabeth. Στη συνέχεια απέκτησε άλλα τέσσερα παιδιά και αυτή και ο σύζυγός της ίδρυσαν ένα σχολείο παρόμοιο με αυτό όπου η Margaret και τα αδέρφια της είχαν εκπαιδευτεί.
Όμως η ζωή δεν κύλησε ομαλά για τη Margaret και την οικογένειά της. Ο πατέρας της, μπορεί να είχε φιλελεύθερη στάση απέναντι στην εκπαίδευση των γυναικών, αλλά είχε πολύ στενές απόψεις σχετικά με τη θρησκεία.
Ήταν αυστηρός Καθολικός και θεωρούσε αιρετικό όποιον είχε προτεσταντικές απόψεις. Διορίστηκε Λόρδος Καγκελάριος της Αγγλίας το 1529 και σύντομα άρχισε να διώκει όποιον είχε αντίθετες απόψεις.
Η Margaret πέθανε σε ηλικία 38 ή 39 ετών, πιθανότατα στη γέννα. Ως ενήλικη ήταν γνωστή ως συγγραφέας, ποιήτρια και λόγια. Ήταν η πρώτη μη βασιλική γυναίκα που δημοσίευσε ένα λατινικό έργο στα αγγλικά όταν μετέφρασε το έργο του Erasmus, Precatio Dominica, ως A Devout Treatise on the Paternoster. Αναφέρονται άλλα έργα, αλλά πολλά έχουν χαθεί με την πάροδο του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων πολλών ποιημάτων, λατινικών και ελληνικών στίχων, λατινικών ομιλιών, μίμησης του Κουιντιλιανού και της πραγματείας της, The Four Laste Thynges.