«Προσωπικά, δεν μου έτυχε. Αν δεν το πήρα χαμπάρι σημαίνει ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν τέτοιες συμπεριφορές», λέει ο Γιάννης Μπέζος.
Συνέντευξη στο περιοδικό «7 μέρες tv» και τον Γιάννη Βίτσα έδωσε ο Γιάννης Μπέζος. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου.
Τα τελευταία χρόνια όλοι μιλούν για τις κακοποιητικές συμπεριφορές και σχέσεις τόσο στο χώρο του θεάτρου όσο και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους. Στο ξεκίνημά σας έτυχε να έρθετε αντιμέτωπος με τέτοιου είδους συμπεριφορές;
Προσωπικά, δεν μου έτυχε. Αν δεν το πήρα χαμπάρι σημαίνει ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν τέτοιες συμπεριφορές. Έτυχε εγώ να μην είμαι παρών; Έτυχε σε μένα να μη συμβεί, λόγω ιδιοσυγκρασίας; Σίγουρα όμως γινόταν. Και ελπίζω ότι θα σταματήσουν να γίνονται, αν και δεν το πολυπιστεύω. Ξέρετε, αυτού του είδους συμπεριφορές δείχνουν μεγάλη αδυναμία. Διότι όταν κάνεις τέτοια πράγματα, σημαίνει ότι φοβάσαι τον εαυτό σου. Είναι μια ανεπάρκεια που έχεις αυτός που φέρεται κακοποιητικά.
Έχω κάνει πολλές συνεντεύξεις και είμαι σε θέση να σας πω ότι δεν υπάρχει ηθοποιός που να μην έχει αναφερθεί στη θέρμη με την οποία αγκαλιάζετε τους νέους ηθοποιούς και τις ομάδες ανθρώπων στις οποίες ηγείστε…
Θα έλεγα κυρίως ως προς τους νεότερους, διότι το μεγάλο στοίχημα είναι αυτό. Το πώς θα συμπεριφερθείς στους αδύναμους. Οι νέοι έχουν τον ενθουσιασμό, δεν έχουν την εμπειρία. Και αν θες να είσαι σοβαρός, για να δικαιώνεις και τη θέση σου και το όνομά σου και την τέχνη σου, θα πρέπει να έχεις πολλή υπομονή. Και θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι πιο αρχοντικά, να το πω έτσι, στους νεότερους παρά στους παλαιότερους. Διότι τότε αποδεικνύεις ότι είσαι μαζί τους και όχι από πάνω τους. Και αυτά δεν πρέπει μόνο να τα λέμε, αλλά και να τα εννοούμε.