ENTERTAINMENT

Η μεταμόρφωση της Jenna Ortega

Το ανερχόμενο αστέρι που «φυσάει» στο Netflix προέρχεται από μια κανονική οικογένεια!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Η μεταμόρφωση της Jenna Ortega
PINK ILLUSTRATION

Στη σχετικά σύντομη ζωή της μέχρι στιγμής, η Jenna Ortega δείχνει ήδη έτοιμη να κατακτήσει το Χόλιγουντ. Από τότε που ξεκίνησε η καριέρα της στην υποκριτική όταν ήταν παιδί, η Ortega έχει ήδη πετύχει πολλά σημαντικά ορόσημα καριέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πήρε τη δική της εκπομπή στο Disney Channel ως έφηβη, έδωσε τη φωνή της στην πρώτη λατίνα πριγκίπισσα της Disney και ανέλαβε έναν αξέχαστο ρόλο δίπλα στον Penn Badgley στο δημοφιλές θρίλερ του Netflix "You". Πιο πρόσφατα, έκανε πάταγο αναλαμβάνοντας τον ρόλο της Wednesday Addams στη δημοφιλή σειρά του Netflix. Και σύμφωνα με τη ροή των πραγμάτων, αυτά τα επαγγελματικά βήματα ... είναι μόνο η αρχή για τη νεαρή ηθοποιό.

Εκτός από το εντυπωσιακό βιογραφικό της για την υποκριτική, η Ortega έχει κάνει όνομα και ως ακτιβίστρια στα social media. Η επιτυχία της θετικής πλατφόρμας της οδήγησε ακόμη και σε ένα βιβλίο αυτοβοήθειας με τίτλο "It's All Love: Reflections for Your Heart and Soul", που κυκλοφόρησε το 2021.

Πώς έχει καταφέρει λοιπόν ο Ortega να τα καταφέρει όλα αυτά σε τόσο μικρή ηλικία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Jenna Ortega μεγάλωσε ως η εξωστρεφής κόρη μιας μεγάλης οικογένειας σε μια μικρή πόλη

Η Jenna Ortega γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2002 και μεγάλωσε σε μια μεγάλη οικογένεια στο Coachella Valley της Καλιφόρνια. Όπως είπε στο Mama's Mission, το να είσαι μέλος μιας μεγάλης οικογένειας είχε τα πλεονεκτήματά του. Το να είσαι το μεσαίο παιδί, όπως το έθεσε η Ortega, ήταν «πραγματικά πολύ ωραίο». Συνέχισε, «Τα μεσαία παιδιά τα καταφέρνουν με περισσότερα πράγματα γενικά».

Από μικρή η Ortega ξεχώριζε από τη μεγάλη της οικογένεια. Όπως είπε η ηθοποιός στο YSBnow, «όλα τα αδέρφια μου είναι αρκετά ντροπαλά και εγώ δεν είμαι». Ο ενθουσιασμός και η ενέργεια της Ορτέγκα την έκαναν να ξεχωρίζει από την οικογένειά της και τους συνομηλίκους της — πράγμα που σήμαινε ότι δεν ταίριαζε πάντα. Όπως εξήγησε, "Δέχτηκα πολύ εκφοβισμό στο σχολείο. Ευτυχώς για μένα, ήμουν πάντα περήφανη για τις διαφορές μου». Όπως θυμάται η Ortega, κατάφερε να αγνοήσει τα κακεντρεχή σχόλια όταν ήταν νέα και να αγκαλιάσει την παθιασμένη προσωπικότητά της.

Η Jenna Ortega ανατράφηκε έχοντας επαφή με τις λατινικές της ρίζες

Η ανατροφή της Jenna Ortega ήταν φυσιολογική από πολλές απόψεις για ένα νεαρό κορίτσι στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, όσον αφορά τη γλώσσα, τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά στην οικογένειά της. Όπως εξήγησε κάποτε σε ένα άρθρο για το PopSugar, είναι 75% Μεξικανή και 25% από το Πουέρτο Ρίκο. Προφανώς, ο πατέρας της είναι 100% Μεξικανός, αλλά δεν μιλά άπταιστα ισπανικά. Παρόλα αυτά, η μητέρα της ήθελε πολύ τα παιδιά τους να μεγαλώσουν μιλώντας ισπανικά – έτσι, αυτή και τα αδέρφια της μιλούσαν συχνά ισπανικά μαζί, αφήνοντας τον πατέρα της λίγο ανίδεο για το τι συνέβαινε. Ακούγεται ενδιαφέρουσα κατάσταση!

Για την Jenna, η ισπανική κληρονομιά της είναι ένα σημαντικό μέρος της ταυτότητάς της. Σε ένα special του 2016 για το Disney Channel, η Ortega παρουσίασε την ισπανόφωνη οικογένειά της. "Είμαι πολύ περήφανη για το πού κατάγομαι. Τους μεγάλωσα με ορισμένες παραδόσεις από το Μεξικό", εξήγησε η μαμά της. Ακούγεται ότι η Ortega ήταν πάντα πολύ σε επαφή με τις ρίζες της!

Η Jenna Ortega παρακάλεσε τους γονείς της να την αφήσουν να γίνει ηθοποιός

Η Jenna Ortega κόλλησε το μικρόβιο της ηθοποιίας πολύ νωρίς στη ζωή της. Όπως εξήγησε στο YSBnow το 2017, ήταν μόλις 8 ετών όταν αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός. «Πριν από αυτό, ήθελα να είμαι τα πάντα», εξήγησε. «Αν μαθαίναμε για την αστρονομία στην τάξη, τότε ήθελα να γίνω αστροναύτης».

Σε μια άλλη συνέντευξη στο YSBnow, ο Ortega εξήγησε πώς συνέβησαν όλα. Μια μέρα, όταν γύρισε από το σχολείο, είπε στη μαμά της ότι ήθελε να είναι σε μια διαφήμιση. «Η μαμά μου απλώς γέλασε κάπως, λέει «Είσαι τρελή, εντάξει», θυμάται ο Jenna. Αλλά δύο χρόνια αργότερα, ήταν ακόμα το ίδιο αποφασισμένη όσο τότε.

Έτσι, η μητέρα της είπε: «Εντάξει, θα σου δώσουμε μια ευκαιρία, θα δούμε πώς θα πάει». Η ίδια δημοσίευσε ένα βίντεο της νεαρής Jenna στο Facebook. Ευτυχώς, ένας διευθυντής κάστινγκ βρήκε το βίντεο και σύντομα, η Ortega είχε υπογράψει με τον πρώτο της ατζέντη.

Η Jenna Ortega είχε επίσης σημαντικούς ρόλους στο Jane The Virgin και You

Η Wednesday δεν είναι η μόνη αγαπημένη σειρά στην οποία έπαιξε η Jenna. Μπορεί να μην έχεις συνειδητοποιήσει ότι έπαιξε τη νεαρή Jane στην τηλεοπτική κωμωδία Jane The Virgin – και ήταν επίσης πολύ χαριτωμένη.

Η ίδια έγραψε στο Twitter για το φινάλε της σειράς το 2019: «Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Jane the Virgin ολοκλήρωσε τη σειρά της. Το να είμαι μέρος αυτής της όμορφης ιστορίας από την αρχή μέχρι το τέλος και να δουλεύω με αυτούς που θαυμάζω ήταν μια από τις μεγαλύτερες ευλογίες. Για πάντα ευγνώμων για το καστ/το συνεργείο και την Jane Gloriana Villanueva».

Δεν τελειώνει εκεί, γιατί μπορεί επίσης να αναγνωρίσετε την Jenna από το ανατριχιαστικό και πολύ επιτυχημένο You, με πρωταγωνιστή τον Penn Badgley.

Η Jenna έπαιξε την έφηβη Ellie Alves στη δεύτερη σεζόν της σειράς.

Η μεταμόρφωσή της σε Wednesday Addams

Αν και το να είσαι μέρος ενός τέτοιου εμβληματικού franchise είναι αναμφίβολα συναρπαστικό, η Jenna γνωρίζει δοκιμασίες που έρχονται με την εμπειρία. «Το να μπω στη θέση κάποιου που είναι λίγο πιο εκκεντρικόw και τρομακτικόw ήταν πραγματικά συναρπαστικό για μένα, και σίγουρα μια πρόκληση – ειδικά με έναν τόσο αγαπημένο χαρακτήρα, θέλω πραγματικά να τη φροντίσω και να την δικαιώσω», έχει δηλώσει.

«Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί δρόμοι που θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει ο καθένας για αυτόν τον χαρακτήρα», συνέχισε η Jenna. «Δεν έχουμε δει ποτέ την Wednesday Addams ως έφηβη, οπότε μερικοί από τους σκληρούς τρόπους της μπορεί να είναι ξεκαρδιστικοί όταν είναι νεότερη, αλλά όσο μεγαλώνεις, πόσο μπορείς να τα βγάλεις πέρα με αυτό; Ή πώς μπορείς να διατηρήσεις την προσωπικότητά της, χωρίς οι άνθρωποι να την αντιπαθούν ή να τη βρίσκουν ενοχλητική; Προσπαθώ λοιπόν να το εξισορροπήσω… Ποτέ δεν ένιωσα τόση πίεση σε μια δουλειά και προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου».

Η Jenna έκοψε φράντζα για τον ρόλο της Wednesday

Είπε στo Elle: "Για την Wednesday, κάναμε δοκιμές μαλλιών και μακιγιάζ στο σπίτι του Tim [Burton] και κάποια στιγμή δοκιμάσαμε φράντζα με κλιπ. Στον Tim άρεσε πολύ, αλλά κάτι του "κλωτσούσε" σε αυτό. Κοίταξα τον κομμωτή και ρώτησα: «Θέλεις να κόψεις φράντζα;» Ένιωσα πολύ τυχερή, γιατί ήμασταν στο ίδιο μήκος κύματος για τα πάντα. Ήταν ωραίο που έκανα αυτή την έκδοση της Wednesday και κράτησα τη φράντζα. Υπάρχει κάτι σε αυτό το κούρεμα που μοιάζει τόσο πολύ με τον εαυτό μου."

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
29 / position1: 425 / position2: 813
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb