Έχεις σκεφτεί ότι το αγαπημένο σου smartphone μπορεί να κάνει κακό στο δέρμα σου;
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2017, τα κινητά έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας. Οι επιδημιολόγοι επισημαίνουν ότι επειδή κουβαλάμε παντού τα κινητά μας, ακόμα και σε περιπτώσεις που μπορεί να μην πλένουμε τα χέρια μας, γεμίζουν βακτήρια. Έτσι, οι επιφάνειες τους υπάρχει περίπτωση να κουβαλάνε διάφορους ιούς.
Οι ερευνητές σημειώνουν ότι ακουμπάμε τα κινητά μας περίπου 2.000 φορές τη μέρα. Μπορεί να ακουμπάμε το κινητό στο πρόσωπό μας για να μιλήσουμε, ή με τα χέρια που το έχουμε πιάσει να ακουμπήσουμε το πρόσωπο. Αυτή η έρευνα μας λέει ότι τα κινητά έχουν περίπου 11.000 μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστουν 5.000 βακτήρια, 220 ιούς και άλλους αντίστοιχους οργανισμούς.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Επιπλέον, μπορεί να κρύβουν αλλεργιογόνους οργανισμούς. Αυτοί συνδέονται με το άσμα και άλλες αλλεργίες. Ακόμα, όλοι αυτοί οι οργανισμοί μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην επιδερμίδα μας. Όλη αυτή η βρωμιά, όταν έρχεται στο πρόσωπό μας, μπορεί να δημιουργήσει από αλλεργίες, όπως είπαμε, μέχρι και σπυράκια.
Άρα, οι αγαπημένες μας συσκευές δεν είναι τόσο αθώες όσο φαίνονται. Οι επιστήμονες λένε ότι πρέπει να προσέχουμε και να καθαρίζουμε τα κινητά μας όσο συχνότερα μπορούμε. Αν είσαι έξω, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντισηπτικά μαντηλάκια και φυσικά, να μην ξεχνάς να πλένεις τα χέρια σου και να μην ακουμπάς το πρόσωπό σου.