Η Judith Love Cohen (1933-2016) ήταν ηλεκτρολόγος μηχανικός αεροδιαστημικής που βοήθησε στο σχεδιασμό του Abort Guidance System (AGS) που επέτρεψε στους αστροναύτες του Apollo 13 να επιστρέψουν με ασφάλεια στη Γη.
Η Judith μεγάλωσε γοητευμένη από τα μαθηματικά, τις επιστήμες και την αστρονομία. Ως κορίτσι, ήθελε να γίνει αστρονόμος, αλλά δεν γνώριζε καμία γυναίκα αστρονόμο, οπότε πίστευε ότι θα γινόταν δασκάλα μαθηματικών. Και παρόλο που ο σύμβουλός της στο γυμνάσιο τη συμβούλεψε να τελειώσει το σχολείο για να «γίνει σύζυγος», η Judith αγνόησε αυτή τη συμβουλή και πήγε πρώτα στο Brooklyn College για να σπουδάσει μαθηματικά και το 1957 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια με πτυχίο και μεταπτυχιακό ηλεκτρολόγου μηχανικού.
Μπόρεσε να βρει δουλειά στο Space Technology Laboratories της NASA, αλλά στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και του 1960, ήταν η μόνη γυναίκα ηλεκτρολόγος μηχανικός που εργαζόταν σε ένα πρότζεκτ. Η Judith ήταν αφοσιωμένη στη δουλειά της. Ακόμη και όταν μπήκε στο νοσοκομείο για να γεννήσει τον γιο της, τον ηθοποιό Τζακ Μπλακ, πήρε τη δουλειά της στο νοσοκομείο μαζί της. Σύμφωνα με τον γιο της, Neil Siegel, «Πήγε πραγματικά στο γραφείο της την ημέρα που γεννήθηκε ο Jack. Όταν ήρθε η ώρα να πάει στο νοσοκομείο, πήρε μαζί της μια εκτύπωση από τον υπολογιστή του προβλήματος που επεξεργαζόταν. Αργότερα εκείνη την ημέρα, κάλεσε το αφεντικό της και του είπε ότι είχε λύσει το πρόβλημα. Και… ω, ναι, γεννήθηκε και το μωρό».
Θεωρούσε ότι η δουλειά της με τη NASA ήταν το αποκορύφωμα της καριέρας της, αλλά ήταν επίσης υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών στον εργασιακό χώρο. Στη βιογραφία της, ο γιος της Neil Siegel, έγραψε: «Πολλά πράγματα που σήμερα θεωρούμε απλά - η δημοσίευση θέσεων εργασίας μέσα σε μια εταιρεία ώστε να μπορεί ο καθένας να υποβάλει αίτηση, επίσημες περιγραφές θέσεων εργασίας για κάθε θέση και ούτω καθεξής - ήταν οι δημιουργίες της. Είχε βαθιά επίδραση στην ισότητα στο εργατικό δυναμικό».
Όταν συνταξιοδοτήθηκε, έγραψε μια σειρά από 11 βιβλία με σκοπό να ενθαρρύνει τα κορίτσια να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στις επιστήμες. Το πρώτο της βιβλίο που δημοσιεύτηκε το 1991, «You Can Be a Woman Engineer», είναι για ένα κορίτσι που δεν είχε καν ακούσει για γυναίκες μηχανικούς που έγινε γυναίκα που ηγήθηκε μιας ομάδας μηχανικών στο σχεδιασμό του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble της NASA.
Άλλοι τίτλοι της σειράς, αρκετοί που γράφτηκαν σε συνεργασία με άλλους συγγραφείς, περιλαμβάνουν «You Can be a Woman Astronomer», «You Can Be a Woman Video Producer», «You Can Be a Woman Marine Biologist», You Can Be a Woman Meteorologist» κι αλλα.
Η Judith Love Cohen δεν είχε πολλά πρότυπα στις επιστήμες καθώς μεγάλωνε. Μπόρεσε να ξεπεράσει τις πιθανότητες και να εργαστεί στο επάγγελμα που αγαπούσε. ήθελε να γίνει πρότυπο και να βεβαιωθεί ότι και άλλα κορίτσια θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο.