Υπήρχαν αρκετοί λόγοι για αυτό - Η Νέα Ζηλανδία, η οποία ήταν μια αυτοδιοικούμενη Βρετανική Αποικία του Στέμματος το 1893, ήταν το πρώτο έθνος στο οποίο δόθηκε το δικαίωμα ψήφου σε όλες τις γυναίκες στις εθνικές κοινοβουλευτικές εκλογές.
Αν και οι γυναίκες της Νέας Ζηλανδίας μπορούσαν να ψηφίσουν σε όλες τις εκλογές, το εκλογικό νομοσχέδιο δεν παρείχε ίσα δικαιώματα. Οι γυναίκες εξακολουθούσαν να απαγορευόταν από το να διεκδικήσουν το εθνικό αξίωμα μέχρι το 1919.
Πώς λοιπόν ένα μικρό απομονωμένο νησί στον Νότιο Ειρηνικό έγινε το πρώτο που χορήγησε καθολική ψηφοφορία στις γυναίκες; Οι απαντήσεις περιλαμβάνουν το σχετικά μικρό μέγεθος και τον πληθυσμό του νησιού και την έλλειψη οπισθοδρομικών παγιωμένων παραδόσεων.
Οι Βρετανοί άποικοι ήθελαν να δημιουργήσουν μια νέα παγκόσμια κοινωνία που ενθάρρυνε μια λιγότερο άκαμπτη ταξική δομή και περισσότερη ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Το νησί είχε επίσης περισσότερους άνδρες από γυναίκες και υπήρχε ο φόβος ότι χωρίς περισσότερες γυναίκες, η Νέα Ζηλανδία θα μπορούσε να γίνει ένα χαοτικό σύνορο γεμάτο μεθυσμένους άτακτους άνδρες. Οι Νεοζηλανδοί υποστήριζαν τις οικογενειακές αξίες και πίστευαν ότι οι γυναίκες ψηφοφόροι θα παρείχαν σταθεροποιητικό αποτέλεσμα.
Η Νέα Ζηλανδία είχε επίσης πολλές αποτελεσματικές γυναίκες ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της Kate Sheppard, η οποία, το 1887, ξεκίνησε το παράρτημα της Ένωσης Γυναικών Χριστιανών Εγκράτειας στο Christchurch και ηγήθηκε της εκστρατείας για την ψηφοφορία. Η εκστρατεία τους ήταν ειρηνική & περιελάμβανε αναφορές, φυλλάδια, επιστολές, δημόσιες συνομιλίες και εργασία με άνδρες στο Κοινοβούλιο. Το 1893, η τακτική τους λειτούργησε και οι γυναίκες της Νέας Ζηλανδίας κέρδισαν την ψήφο.
Στην Ελλάδα οι γυναίκες ψήφισαν σε βουλευτικές εκλογές για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου του 1956.