Σε ηλικία 38 ετών και 148 ημερών, η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, που κέρδισε κατά κράτους τις αντιπάλους της κατακτώντας τη νίκη, έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία βαδίστρια που παίρνει χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.
Η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης έγινε διάσημη όταν κατέκτησε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στα 20 χλμ. βάδην, και μάθαμε πως όλα αυτά τα χρόνια συνδύαζε τις προπονήσεις με την εργασία της στο τσιπουράδικο της μητέρας της να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του διαδικτύου.
Ποτέ δεν εγκατέλειψε την οικογενειακή επιχείρηση και είναι πάντα εκεί για να βοηθήσει την μητέρα και τις τρεις αδερφές της. Η σπουδαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια για ν’ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Ευρώπη.
Ίσως μάλιστα η μεγαλύτερη προσπάθεια να αφορά την επιστροφή στο στίβο, καθώς η Αντιγόνη είχε για ένα διάστημα σταματήσει το βάδην, σε ηλικία 20 μόλις ετών. Οι σπουδές στην γυμναστική ακαδημία αλλά και οι υποχρεώσεις οδήγησαν σε μια μικρή παύση. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η ίδια είχε δηλώσει πως μία από τις σημαντικότερες μάχες που είχε δώσει ήταν κόντρα στη νευρική ανορεξία, από την οποία βγήκε νικήτρια.
Ευτυχώς για την ίδια αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό, πήρε την μεγάλη απόφαση να επιστρέψει.
Οσο για τα δάκρυα στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου είπε πως «δεν ήταν εκείνης της στιγμής. Η μαμά μου έχει τέσσερα παιδιά. Με δυσκολία μας μεγάλωσε, μας έβγαλε στη ζωή. Είμαστε τέσσερα κορίτσια. Είναι συσσωρευμένα όλα αυτά τα χρόνια, η αμφισβήτηση, το ηλικιακό όριο. Πίστεψαν σε εμένα και έπρεπε να ανταποδώσω», τόνισε.
«Κάποτε είχαμε έναν δήμαρχο που έδωσε από την τσέπη του δύο ζευγάρι παπούτσια για να προπονείται το παιδί. Από τότε η πολιτεία δεν την έχει στηρίξει», λέει η μητέρα της Αντιγόνης που κατάφερε να αντέξει ένα πρόγραμμα πρωταθλητισμού ενώ παράλληλα εργαζόταν στο τσιπουράδικο της οικογένειας.