WELLNESS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Travel Girl: Η Φανή πήγε, είδε, έζησε και μας περιγράφει την εμπειρία της στο Μεξικό

Από τις κυματόδαρτες παραλίες του Ειρηνικού μέχρι τις ζούγκλες
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Travel Girl: Η Φανή πήγε, είδε, έζησε και μας περιγράφει την εμπειρία της στο Μεξικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι μερικά άτομα που η ενέργεια τους είναι τόσο φωτεινή και σε κάνουν αμέσως να νιώθεις όμορφα συναισθήματα! Άτομα σαν τη Φανή Παράβαλου

Με πρόσωπα που χαμογελούν εύκολα, με μυαλά ανοιχτά και με μια καλή κουβέντα για όλους. Έτσι είναι η Φανή, ένα κορίτσι που θες να κάνεις παρέα μαζί της και που πάντα έχει να σου πει ωραία πράγματα.

Με αφορμή το ταξίδι της στο Μεξικό -που ευτυχώς μοιράστηκε μαζί μας - συζητάμε για το πως είναι να ταξιδεύεις μέχρι εκεί. Τι σου προσφέρει ένα τόσο μακρινό ταξίδι, τι προετοιμασία χρειάζεται και πόσο εύκολη είναι αυτή η προετοιμασία! Από τις κυματόδαρτες παραλίες του Ειρηνικού μέχρι τις ζούγκλες με τους αρχαιολογικούς χώρους των Μάγιας και τις λευκές αμμουδιές της Καραϊβικής με τα τιρκουάζ νερά, η Φανή βίωσε ένα αξέχαστο 15θήμερο σε μια χώρα-έκρηξη από μεθυστικά χρώματα, μυρωδιές και γεύσεις και το μοιράζεται μαζί μας!

Πόσο αγχωτικό είναι να οργανώνεις ένα ταξίδι για το Μεξικό; Ποια τα σημεία που σε δυσκόλεψαν και αν είχες κάποια βοήθεια στην οργάνωση. 

Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που ταξιδεύω το αποφασίζω και το οργανώνω τελευταία στιγμή. Έτσι έγινε με το ταξίδι μου στο Μεξικό, καθώς το αποφάσισα τρεις εβδομάδες πριν. Δεν ήταν καθόλου αγχωτικό, αντίθετα απολαυστικό. Μου αρέσει πολύ η έρευνα στα social για τα “must-seen” τοπωνύμια της κάθε περιοχής. Όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, αυτοκίνητο και τα απαραίτητα έγγραφα που χρειαζόμουν για να ταξιδέψω με βοήθησε το ταξιδιωτικό γραφείο Puzzle Holidays.

Ποιο είναι το vibe με το που φτάνεις στο Μεξικό; Περιέγραψέ μας λίγο το πρώτο 24ωρο

Με το που φτάνεις και βγαίνεις από το αεροδρόμιο στο Κανκούν, νιώθεις κατευθείαν ένα καυτό αεράκι να σε χτυπά και μια αύρα τροπικού κλήματος να προσπαθεί να σε χαλαρώσει.

Αφού λοιπόν, προσγειωθήκαμε στην τροπική πραγματικότητα, παραλάβαμε το αμαξάκι μας και ξεκίνησε το καλύτερο ταξίδι της ζωής μου. Πρώτος προορισμός: Τουλούμ, η Μύκονος του Μεξικού. Και Μύκονος χωρίς πάρτυ δε γίνεται! Ήμουν πολύ τυχερή γιατί το πρώτο βράδυ ένα από τα καλύτερα club του κόσμου είχε καλεσμένο τον αγαπημένο μου Dj Βlack Coffee.

Τι ήταν αυτό που αγάπησες εκεί και τι ήταν αυτό που δε σου άρεσε καθόλου και αν μπορούσες θα το άλλαζες 

Αυτό που λάτρεψα στο Μεξικό ήταν τα τάκος και οι μαργαρίτες! Το Μεξικό, όπως όλοι ξέρουμε φημίζεται για το φαγητό και τις μαργαρίτες. Επιβεβαιώνω λοιπόν, ότι όντως ήταν υπέροχα και τα δύο και όπου και αν επέλεγα να φάω, είτε σε κάποια καντίνα στον δρόμο, είτε σε κάποιο πολύ καλό εστιατόριο, η γευστική εμπειρία που σου προσέφερε το καθένα από αυτά, ήταν μοναδική, αξέχαστη και “καυτή”.

Κάτι που επίσης λάτρεψα, ήταν ο Μεξικάνικος λαός. Παρά τη φτώχεια, τη μιζέρια και την ανασφάλεια που τους κυριαρχεί, οι Μεξικάνοι είναι πάρα πολύ ευγενικοί άνθρωποι με όρεξη για ζωή, θέλουν να σε εξυπηρετήσουν και με ένα τεράστιο χαμόγελο θέλουν να σε κάνουν να νιώσεις οικεία και φιλόξενα στον τόπο τους.

Το μόνο που θα άλλαζα αν μπορούσα θα ήταν η συμπεριφορά της αστυνομίας, ειδικά το βράδυ. Πριν επισκεφθώ το Μεξικό, η μόνη συμβουλή που άκουγα από όλους ήταν να προσέχω την Αστυνομία το βράδυ μη με σταματήσει και μου πάρει όλα τα χρήματα χωρίς κάποια ουσιαστική αιτία. Ευτυχώς, δεν είχα κάποιο τέτοιο άτυχο γεγονός, ωστόσο άκουσα αρκετά δυσάρεστες ιστορίες που διαδραματίστηκαν με τουρίστες.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που το σκέφτεται να πάει; Ποια πράγματα να βάλει οπωσδήποτε στο πρόγραμμά του; 

Χωρίς δεύτερη σκέψη, να κλείσει σήμερα τα εισιτήρια του. Θα ακουστώ λίγο υπερβολική, αλλά όταν έφυγα από το Μεξικό, η πρώτη έκφραση που είπα ήταν δεν ξαναπάω Ευρώπη. Πρέπει να βγούμε λίγο έξω από το “comfort zone” μας και να επισκεφθούμε και άλλους πολιτισμούς, οι οποίοι είναι τελείως διαφορετικοί από εμάς και σε κάνουν να δεις τη ζωή με εντελώς διαφορετική ματιά.

Το πρόγραμμα που είχαμε σχεδιάσει αποδείχτηκε ιδανικό για τα γούστα μας και προσωπικά δε θα το άλλαζα για κανένα λόγο, καθώς ξεκίνησε με διασκέδαση στον πρώτο προορισμό την Τουλούμ, όπου μας έδωσε χρόνο να χαλαρώσουμε μετά από το πολύωρο ταξίδι και να μπούμε σιγά σιγά στους δικούς τους ρυθμούς, συνέχισε στο Valladolid με αρχαιολογικό ενδιαφέρον και πολύ περπάτημα ώστε να ανακαλύψουμε όλες τις γειτονιές και τα μυστικά των Μάγιας. Δεν μπορούσαμε να μην περάσουμε από την πρωτεύουσα του Γιουκατάν, Μέριδα, η οποία θυμίζει αρκετά Ευρωπαϊκή πόλη με τεράστιους ποδηλατόδρομους, προσεγμένα διατηρητέα κτήρια και αρκετά έντονη την παρουσία διαφορετικών πολιτισμών. Για το τέλος είχαμε αφήσει τον πιο εξωτικό προορισμό το νησάκι Holbox, το οποίο αναφέρεται ως οι Μαλδίβες του Μεξικού.

Η γεύση που σου άφησε το συνολικό ταξίδι και πού θα ήθελες να είναι το επόμενο;

Εμπειρία Ζωής! Είναι το καλύτερο ρίσκο που έχω πάρει και αποδείχτηκε η καλύτερη απόφαση ζωής. Γύρισα γεμάτη με νέες εμπειρίες, πολλές εικόνες που θα μου μείνουν αξέχαστες, όρεξη για δημιουργία και όνειρα για μελλοντικά ταξίδια. Ιδανικά, όπως ανέφερα θα ήθελα να είναι εκτός Ευρώπης. Λατρεύω το σερφ, λατρεύω τη γιόγκα, όποτε ίσως είναι κατάλληλος επόμενος προορισμός είναι το Μπαλί.

Τι πρέπει να ξέρουμε για τη Φανή, πριν τελειώσουμε αυτή τη συνέντευξη; 

3 λέξεις που με χαρακτηρίζουν και πρέπει να ξέρετε για εμένα είναι ότι είμαι αισιόδοξη, χαμογελαστή & δημιουργική. Έχω σπουδάσει αρχιτεκτονική, ασχολούμαι με το digital marketing και έχω ιδιαίτερη αγάπη για τον χώρο της μόδας.

Ακολουθήστε τη Φανή εδώ:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη F A - S S I O N (@faniparavalou)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
1 / position1: 364 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb