Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Και αν διαβάζετε πολλά για αυτό το θέμα στο διαδίκτυο, μπορεί να μπερδευτείτε.
Υπάρχουν πολλές σελίδες γεμάτες συμβουλές για την υγεία και την απώλεια βάρους και τόσες πολλές λύσεις να φαίνονται καλές. Αν και είναι πάντα σημαντικό να μιλήσετε με έναν γιατρό ή διατροφολόγο, μερικές φορές μόνο ένας διπλός έλεγχος δείχνει την αλήθεια για όλα αυτά.
Εμείς αποφασίσαμε να εξετάσουμε μερικές από τις πιο κοινές «υγιεινές συνήθειες» και ορισμένα δεδομένα ήταν πραγματικά εκπληκτικά. Τσέκαρέ τα.
Κοιμάστε λιγότερο για να γυμναστείτε το πρωί
Η προπόνηση το πρωί θεωρείται εξαιρετική επιλογή. Ταιριάζει με τις φυσικές ορμονικές διακυμάνσεις του σώματος, βοηθά στην εστίαση και τη διάθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας και βοηθά στη ρύθμιση της όρεξης. Ωστόσο, εάν συμβιβαστείτε με τον ιδανικό αριθμό ωρών που θα έπρεπε να κοιμάστε, μπορεί να έχει μπούμερανγκ. Οι περιορισμοί ύπνου συνδέονται με αυξημένη πείνα και πρόσληψη τροφής, με υψηλότερους κινδύνους αύξησης βάρους και παχυσαρκίας.
Ασκείστε καθημερινά
Για να κάνετε πραγματικά τη διαφορά στη ζωή σας, ένα τακτικό πρόγραμμα προπόνησης θα πρέπει σίγουρα να είναι κάτι τόσο ρουτίνα για εσάς όσο το φαγητό ή ο ύπνος. Αλλά θα πρέπει πάντα να κρατάτε μια μέρα για να ξεκουράζεστε κάθε 7 έως 10 ημέρες. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα χρειάζεται να επιδιορθώσει τα μικροσκοπικά δάκρυα στον μυϊκό ιστό και να εξισορροπήσει τα επίπεδα γαλακτικού οξέος και γλυκογόνου. Αυτό σας δίνει χρόνο για να δυναμώσουν οι μύες σας και να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού.
Η υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει κόπωση των επινεφριδίων και στην πραγματικότητα να αυξήσει την αύξηση βάρους, ειδικά γύρω από την κοιλιά. Αυτό οφείλεται στην κορτιζόλη, μια φυσική ορμόνη του στρες που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του μεταβολισμού σας. Ακολουθεί μια επαγγελματική συμβουλή: η κορτιζόλη σχετίζεται επίσης άμεσα με το στρες, οπότε φροντίστε να ξεκουράζεστε αρκετά, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά!
Κοιμάσυε πολύ
Ίσως έχουμε συνηθίσει περισσότερο να ακούμε το αντίθετο, αλλά αυτό είναι επίσης αλήθεια. Όπως ο ανεπαρκής ύπνος είναι κακός για εσάς, ο πολύς ύπνος αυξάνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως η στεφανιαία νόσο, ο διαβήτης, το άγχος και η παχυσαρκία στους ενήλικες. Εάν αισθάνεστε ότι 7 έως 8 ώρες ύπνου τη νύχτα «δεν είναι αρκετές» ή αισθάνεστε κουρασμένοι μετά από μια νύχτα καλού ύπνου, εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Δεν τρώτε αρκετά λιπαρά
Αυτό αναφέρεται στα υγιή λίπη, φυσικά. Τα λίπη έχουν κερδίσει ένα κακό ραπ, αλλά αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής και το σώμα μας τα χρειάζεται. Βοηθούν στην απορρόφηση βιταμινών, υποστηρίζουν την ανάπτυξη των κυττάρων, την υγεία του εγκεφάλου και των ματιών, την επούλωση και την παραγωγή ορμονών, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Και είναι η καλύτερη πηγή ενέργειας για το σώμα μας.
Εάν νιώθετε νωθρότητα, πεινάτε συχνά, πονάτε οι αρθρώσεις σας ή κρυώνετε περισσότερο από το συνηθισμένο, ίσως θέλετε να τρώτε περισσότερα υγιεινά λιπαρά. Αυτό μπορεί να βρεθεί σε τυρί και αυγά, ελαιόλαδο ή λάδι canola, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο και σπόρους chia ή λιναριού. Απλώς προσπαθήστε να αποφύγετε τα τρανς λιπαρά από υδρογονωμένα έλαια που βρίσκονται συχνά σε επεξεργασμένα τρόφιμα.
Δεν τρώτε καθόλου ζάχαρη
Από τη μείωση του κινδύνου διαβήτη και τη βραδύτερη γήρανση μέχρι τον καλύτερο ύπνο και την απώλεια βάρους, τα οφέλη της μείωσης της ζάχαρης είναι τεράστια. Ωστόσο, η μηδενική ανοχή στη ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει στην προσθήκη τεχνητών γλυκαντικών στα τρόφιμα και αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι τόσο επιβλαβή όσο η ίδια η ζάχαρη, οδηγώντας τον διαβήτη και την παχυσαρκία.
Πίνετε πάρα πολύ νερό
Το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του σωματικού μας βάρους και είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Αν και δεν πίνουμε αρκετό νερό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία μας, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε υπερυδάτωση και αύξηση βάρους. Η υπερυδάτωση μπορεί να είναι πολύ σοβαρή. Εμφανίζεται όταν η ποσότητα αλατιού και άλλων ηλεκτρολυτών στο σώμα σας αραιώνεται πολύ, θέτοντας σε κίνδυνο τις κανονικές λειτουργίες του σώματος.
Επίσης, η συνεχής κατανάλωση νερού μειώνει τα επίπεδα νατρίου στο αίμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο των κυττάρων του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών κυττάρων! Και αν τα νεφρά δεν είναι σε θέση να συμβαδίσουν, θα λάβετε αυτό που ονομάζεται «βάρος νερού» καθώς συσσωρεύεται. Εάν έχετε αλλάξει πρόσφατα τις συνήθειές σας και έχετε νιώσει ναυτία, πονοκεφάλους ή είστε μπερδεμένοι και αποπροσανατολισμένοι, ίσως θέλετε να το ελέγξετε με το γιατρό σας.