ΥΓΕΙΑ

Να γιατί ίσως είναι καλύτερο να βουρτσίζετε τα δόντια σας μια φορά της ημέρα

Τα αποτελέσματα από αυτήν τη συνήθεια, μπορεί να σας εκπλήξουν
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Να γιατί ίσως είναι καλύτερο να βουρτσίζετε τα δόντια σας μια φορά της ημέρα
Φωτογραφία από τον χρήστη George Becker στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και το σωστό βούρτσισμα των δοντιών είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την πρόληψη της καλής τους υγείας, πολλοί οδοντιάτροι λένε ότι το βούρτσισμα μόνο μία φορά την ημέρα είναι αρκετό για να κρατήσει μακριά όλα τα μικρόβια και τα βακτήρια που μπορούν να τα βλάψουν.

Εμείς  ανακαλύψαμε με έκπληξη ότι το βούρτσισμα των δοντιών μία φορά την ημέρα μπορεί να είναι αρκετό και αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε τους λόγους πίσω από αυτό.

Τα δόντια σας θα είναι λιγότερο ευαίσθητα

Όταν πρόκειται για το βούρτσισμα των δοντιών, το περισσότερο δεν σημαίνει ότι είναι πάντα και καλύτερο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι το βούρτσισμα των δοντιών μόνο μία φορά την ημέρα είναι αρκετό για να αποτρέψει τα βακτήρια από το να βλάψουν τα δόντια σας. Το κλειδί δεν είναι να τα βουρτσίζετε μετά από κάθε γεύμα, αλλά να το κάνετε σωστά και αν αφιερώσετε αρκετό χρόνο στο βούρτσισμα μία φορά την ημέρα, μπορεί να είναι αρκετό για να διατηρήσετε καλή την στοματική σας υγεία. Το υπερβολικό βούρτσισμα των δοντιών σας, αντίθετα, μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό γιατί αν το κάνετε πολύ έντονα, μπορεί να φθείρει το σμάλτο τους και να αυξήσει την ευαισθησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίσως είναι καλύτερο για τα ούλα σας

Εάν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας, το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί είναι η ασθένεια των ούλων, καθώς τα βακτήρια θα βρουν το τέλειο περιβάλλον στα κομμάτια φαγητού που έχουν κολλήσει ανάμεσα στα δόντια σας. Αλλά πολλοί οδοντίατροι πιστεύουν ότι αν βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας μία φορά την ημέρα, θα διώξετε τα επιβλαβή βακτήρια πριν προλάβουν να καταστρέψουν τα ούλα σας. Η πλάκα που προκαλεί την ασθένεια των ούλων χρειάζεται τουλάχιστον 24 ώρες για να αναπτυχθεί και το βούρτσισμα μία φορά την ημέρα μπορεί να είναι αρκετό για να την αποτρέψει από το να συμβεί. Το πολύ συχνά βούρτσισμα, από την άλλη πλευρά, μπορεί να βλάψει σοβαρά τα ούλα σας και ακόμη και να τα κάνει να υποχωρήσουν, κάτι που με τη σειρά του θα τα κάνει πιο ευάλωτα σε μολύνσεις.

Το υπερβολικό βούρτσισμα μπορεί να κιτρινίσει τα δόντια σας

Μπορεί να σκέφτεστε ότι η χρήση μιας βούρτσας με σκληρές τρίχες θα σας βοηθήσει να βουρτσίζετε τα δόντια σας πιο αποτελεσματικά και να τα κάνετε να φαίνονται πιο λευκά, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί αντίστροφα. Το βούρτσισμα των δοντιών σας με μια σκληρή, ή ακόμα και με μέτρια οδοντόβουρτσα, μπορεί να βλάψει το εξωτερικό στρώμα των δοντιών σας και να τα κάνει πιο επιρρεπή σε λεκέδες. Αντί να βουρτσίζετε υπερβολικά τα δόντια σας, είναι καλύτερα να το κάνετε λιγότερο συχνά με μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες για να αποφύγετε την υπερβολική πίεση.

Το πολύ συχνά βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα

Ενώ το σωστό βούρτσισμα των δοντιών σας είναι ζωτικής σημασίας για τη στοματική σας υγεία, το να το κάνετε πολύ συχνά μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει το ακριβώς αντίθετο. Όταν βουρτσίζετε πολύ τα δόντια σας, τα καθιστά ευάλωτα στην τερηδόνα και καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 442 / position2: 1213
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb