Αγαπάς τα αυγά; Τσέκαρε αυτές τις μαγικές δημιουργίες σε μαγαζιά της Αθήνας

Ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη για τις υπέροχες ""αυγοφωτογραφίες"" που έχει αυτό το θέμα!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Αγαπάς τα αυγά; Τσέκαρε αυτές τις μαγικές δημιουργίες σε μαγαζιά της Αθήνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυγά! Ποιος δεν έχει ξυπνήσει ένα πρωί και να θέλει σαν τρελός μια ζεστή ομελέτα με λίγα λαχανικά και αρκετό τυρί και ψωμί! Ποιος δεν τα θυμάται στα παιδικά του χρόνια, κάτι τεμπέλικα μεσημέρια, μαζί με τηγανιτές πατάτες φτιαγμένες από τη μαμά ή τη γιαγιά. Και ποιος, θα πει όχι σε μια βραδινή σαλάτα με δυο ζεστά βραστά αυγά, λίγη ντομάτα και λίγο παξιμάδι;! Τα αυγά στη μεσόγειο είναι ένα υλικό μαγικό που χαρίζει απόλαυση! 

Υπάρχουν άπειρες συνταγές και δεκάδες πιάτα ή street food εκεί έξω, που είναι αφιερωμένα στα αυγά! Τέτοια έχουμε διαλέξει να βάλουμε στην παρακάτω λίστα. Μαγικές δημιουργίες με βάση το αυγό που κυκλοφορούν εκεί έξω -και συγκεκριμένα στην Αθήνα- που πρέπει να δοκιμάσεις σήμερα κιόλας! 

Τα σάντουιτς του Begg For Egg

Είναι λογικά να ξεκινήσουμε με αυτό το μαγαζί γιατί πολύ απλά είναι μια ωδή στα αυγά! Το μακρόστενα μπριός του Begg For Egg περικυκλώνουν μέσα τους 100 γραμμάρια scrambled eggs που μαζί με τις διάφορες σάλτσες και τα άλλα υλικά, κάνουν ένα σάντουιτς έπος, που θες τρως ξανά και ξανά! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγαπημένα μας το Greek Lover Σάντουιτς που είναι σαν καγιανάς και μοσχομυρίζει Ελλάδα. Επίσης, αν δε θες τα αυγά σου σε ψωμί, εδώ μπορείς να τα πάρεις σε βαζάκι που επίσης είναι πολύ γευστικά! 

Περικλέους 30-32, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beggforegg (@beggforegg.athens)

Το τυλιχτό του Homelette Street Food
Δεν το συναντάς συχνά και αυτό είναι που το κάνει να ξεχωρίζει. Αυτό εδώ το μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, είναι μάλλον το πρώτο μαγαζί που σου φτιάχνει ομελέτα στο χέρι! Το σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι εδώ ξέρουν καλά από αυγά και πρέπει να κάνεις τη βόλτα σου για αυτή τη δοκιμή.
Ξεκίνα με την ομελέτα σε αραβική πίτα και βάλε εκτός από την ομελέτα σου ό,τι άλλα υλικά θες. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία και οι άνθρωποι που εξυπηρετούν μπορούν εύκολα να σου πουν και τα σωστά combo! Σημαντικό να ξέρεις, οτι εδώ υπάρχει και γλυκιά ομελέτα αλλά και αυγοφέτες! 
Εμμανουήλ Μπενάκη 7, Αθήνα 
Το μπακιρένιο σαγανάκι στα Καραμανλίδικα του Φάνη
Εδώ πρέπει να έρθεις με άδειο στομάχι και με όρεξη για πραγματική πολίτικη κουζίνα! Το μπακιρένιο σαγανάκι του Φάνη είναι ένα πιάτο βγαλμένο από την ανατολή που σίγουρα θα σε χορτάσει με το παραπάνω. Αυγά, σάλτσες και εκλεκτά μπαχαρικά σε πρώτο πλάνο! 
Αν θες κάτι ακόμα πιο καυτερό και πολύ δυνατό σε γεύση, πρέπει να δοκιμάσεις και τον Πύραυλο. Ενα πιάτο όνομα και πράμα που όμως δε θα έχεις ξαναφάει. Είναι καυτερό λουκάνικο με δύο αυγά μάτια και γιαούρτι! Αχαστο. 
 
Σωκράτους 1, Αθήνα 
Η φωλιά με τα αυγά  στο Gastone
Ξεκίνησε από το Base Grill στο Περιστέρι και είναι ίσως το πιο ξακουστό πιάτο με αυγά στην Αθήνα! Είναι ακριβώς το ίδιο πιάτο με του Base Grill, μιας και το εστιατόριο είναι της ίδιας "οικογένειας" και είναι ένα πιάτο που αξίζει να τρως και με κλειστά ματιά! 
Θα σου θυμίσει γεύσεις παιδικών χρόνων με ένα touch πιο γκουρμέ και θα είναι το πιάτο που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει στο τραπέζι σου! 
Πραξιτέλους 43, Αθήνα 
 
Οι τσουχτές από το ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ
Οι Τσουχτές θεωρούνταν στην παραδοσιακή οικιακή οικονομία της Μάνης ένα πιάτο πολυτελείας που φτιαχνόταν για να προσφερθεί σε επίτιμους καλεσμένους. Το πιάτο αυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ το 2009 και από τότε όσοι το δοκιμάσαμε θέλουμε να το τρώμε ξανά και ξανά. 
Ζυμαρικά που είναι φτιαγμένα από άριστες πρώτες ύλες, μυζήθρα, βούτυρο από τη Μάνη και ένα αυγό που δένει φανταστικά με όλα τα υπόλοιπα υλικά! 
Φαλήρου 10, Κορυδαλλός

Το Brunch του Brunch Factory

Kάτι θα έλειπε από τη λίστα αν δεν βάζαμε το Bruch Factory. Το μαγαζί που με ένα αυγό στο λογότυπό του, μας δηλώνει ξεκάθαρα ότι αγαπάει τα αυγά. Το καταλαβαίνεις και από τον κατάλογο που έχει ομελέτες (light και όχι), αυγά με σάλτσα σε τηγανάκι, αυγά ποσέ με αβοκάντο, αυγά benedict, αυγά scrambled και φυσικά pancake με αυγά! 

Ενας παράδεισος για τους αυγοφαγάδες! 

Αθηνάς 11, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Brunch Factory (@brunchfactoryathens)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
7 / position1: 430 / position2: 1067
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb