ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7+1 συνήθειες που σας κάνουν αξιοπρόσεκτους στα μάτια των άλλων

Υιοθέτησε τις και θα δεις μεγάλες αλλαγές
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
7+1 συνήθειες που σας κάνουν αξιοπρόσεκτους στα μάτια των άλλων
Φωτογραφία από τον χρήστη ELEVATE στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μελέτες υποδεικνύουν ότι το να δείξετε στους άλλους ότι νοιάζεστε πραγματικά για αυτούς όχι μόνο θα σας φέρει πολλούς φίλους, αλλά και μια προαγωγή στη δουλειά.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι οι συμπαθείς άνθρωποι είναι πιο πιθανό να έχουν μια επιτυχημένη καριέρα και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η φιλικότητα μαζί με την αυτοπεποίθηση μας κάνουν πιο ελκυστικούς, κάτι που με τη σειρά του κάνει τους άλλους να ελκύονται από εμάς.

Μιας και ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να αφήνεις καλή εντύπωση στους ανθρώπους, παρακάτω θα διαβάσεις συμβουλές για να σε δείχνεις πιο φιλικός και σίγουρος για τον εαυτό σου.

Όταν σου προσφέρουν καφέ ή τσάι, ζήτησε νερό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από την έναρξη μιας συνέντευξης για δουλειά, πιθανότατα θα σας προσφερθεί καφές ή τσάι. Ακόμα κι αν προσπαθείτε για μια γουλιά ζεστό ρόφημα, θυμηθείτε: είστε σε συνέντευξη για δουλειά, όχι σε καφετέρια. Κάποιος θα έπρεπε να τρέξει στην κουζίνα για την παραγγελία σας και η αναμονή θα δημιουργήσει μια αμήχανη σιωπή.

Αντ 'αυτού, ζητήστε ένα ποτήρι νερό. Όχι μόνο θα σας αναζωογονήσει, αλλά δεν θα ενοχλείτε άτομα που πάντα κάνουν καλή εντύπωση.

Κούνησε καταφατικά το κεφάλι ενώ οι άνθρωποι σου μιλάνε

Το να γνέφετε ενώ οι άνθρωποι μιλούν είναι μια καλή συνήθεια καθώς τους δείχνει ότι έχετε εμπλακεί σε μια συζήτηση. Όταν κουνάτε το κεφάλι σας καταφατικά, ο συνομιλητής σας θα καταλάβει ότι προσέχετε τι λένε. Ωστόσο, προσέξτε να μην το παρακάνετε: το να γνέφετε πολύ καταφατικά υποδηλώνει ένα ανασφαλές άτομο που προσπαθεί να συμφωνήσει με τα πάντα.

Ρώτησε τους άλλους για τη γνώμη τους

Οι περισσότεροι από εμάς διστάζουμε να ζητήσουμε τη γνώμη ή τη συμβουλή των ανθρώπων λόγω του φόβου ότι τους ενοχλούμε. Αυτό που ξεχνάμε είναι ότι στους ανθρώπους αρέσει να νιώθουν ότι τους εκτιμούν. Ζητώντας συμβουλές, θα τους δείξετε ότι εκτιμάτε τη γνώμη τους. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι γενικά έλκονται από άλλους που τους εκτιμούν πολύ, το πιθανότερο είναι ότι θα σκεφτούν το ίδιο και για εσάς.

Αποκάλυψε τα ελαττώματά σου

Κανείς δεν είναι τέλειος, επομένως δεν έχει νόημα να παριστάνεις τον άψογο. Η παραμέληση των ελαττωμάτων είναι χαρακτηριστικό των ανασφαλών ανθρώπων. Επομένως, εάν δεν θέλετε να φαίνεστε αβέβαιοι για τον εαυτό σας, μην φοβάστε να κάνετε λάθη.

Οι άνθρωποι που αποκαλύπτουν τις ατέλειές τους θεωρούνται πιο ειλικρινείς, κάτι που είναι σημάδι υψηλής αυτοπεποίθησης. Επιπλέον, οι άλλοι θα σας βρουν πιο συμπαθή και ελκυστικό καθώς θα μπορούν να σχετίζονται μαζί σας αντί να σας βλέπουν ως απειλή.

Όταν φτιάχνεις φαγητό για μια ομάδα ατόμων, βάλε μια λίστα με τα υλικά σε εμφανές σημείο

Κάποια στιγμή στη ζωή σας, πιθανότατα θα παρακολουθήσετε ένα πάρτι ή μια γιορτή όπου όλοι θα πρέπει να φέρουν κάτι για φαγητό. Εάν δεν είστε καλά ενημερωμένοι για άλλα άτομα στην εκδήλωση (π.χ. συνάδελφοι), γράψτε μια λίστα συστατικών σε χαρτί και βάλτε την σε ένα δοχείο φαγητού. Με αυτόν τον τρόπο, τα άτομα με αλλεργίες, τροφικές ευαισθησίες ή διατροφικούς περιορισμούς θα γνωρίζουν τι τρώνε χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν εάν το γεύμα περιέχει κάτι που δεν θα έπρεπε να τρώνε.

Μην συμπεριφέρεσαι σαν να τα ξέρεις όλα

Το να μιλάς με άτομα που συμπεριφέρονται σαν να ξέρουν τα πάντα μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικό. Πιθανότατα πιστεύετε ότι το να συμπεριφέρεστε σαν να τα ξέρετε όλα θα αφήσει τους άλλους ανθρώπους να αιχμαλωτιστούν από τη σοφία σας, ενώ στην πραγματικότητα θα τους κάνει μόνο να γουρλώσουν τα μάτια τους. Η παρόρμηση να δείξετε όλα όσα γνωρίζετε υποδηλώνει ότι επιδεικνύεστε για να κρύψετε τις ανασφάλειές σας.

Το πιο σημαντικό, εκείνοι που έχουν όλες τις απαντήσεις συνήθως θεωρούνται χειριστικοί και απειλητικοί, κάτι που δεν μπορεί να είναι ελκυστικό.

Όταν οι άνθρωποι σου λένε ότι τους αρέσει κάτι, γράψε το για να μπορέσεις να το αγοράσεις αργότερα

Η αγορά δώρων μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία για πολλούς από εμάς, καθώς συχνά μας λείπουν πρωτότυπες ιδέες για δώρα. Ωστόσο, ακούγοντας τα χόμπι και τις επιθυμίες των ανθρώπων θα το διευκόλυνε αυτό. Το μυστικό του να είσαι καλός δωρητής είναι να δίνεις προσοχή στους ανθρώπους γύρω σου. Όταν ένα άτομο που σας ενδιαφέρει αναφέρει κάτι που του αρέσει ή χρειάζεται, γράψτε το και την επόμενη φορά που θα του αγοράσετε ένα δώρο, θα ξέρετε ακριβώς τι να αναζητήσετε.

Αν το αγαπημένο σου πρόσωπο έχει άγχος για το τηλέφωνο, ξεκινήστε να προγραμματίζετε τις κλήσεις σας

Το άγχος του τηλεφώνου είναι κοινό μεταξύ των ατόμων με κοινωνικό άγχος. Για αυτούς, η πραγματοποίηση ή η λήψη κλήσεων μπορεί να προκαλέσει ανησυχία και πίεση. Εξαιτίας αυτού, θα κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν να απαντήσουν σε μια τηλεφωνική κλήση ή να καθυστερήσουν να την πραγματοποιήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
20 / position1: 426 / position2: 674
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb