FITNESS

Η ώρα που πρέπει να γυμναστείς αν θέλεις να χάσεις βάρος

Η επιστήμη σου έχει τη λύση
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Η ώρα που πρέπει να γυμναστείς αν θέλεις να χάσεις βάρος
Φωτογραφία από τον χρήστη Karolina Grabowska στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν θέλεις να χάσεις βάρος, η άσκηση σε συνδυασμό με μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις. Όμως, όπως οι τροφές που τρώμε επηρεάζουν το σώμα μας, το ίδιο συμβαίνει και με την ώρα που επιλέγουμε να γυμναστούμε.

Θέλεις να μεγιστοποιήσεις τα αποτελέσματα που παίρνεις από τις καλύτερες ασκήσεις για απώλεια βάρους, επομένως είναι σημαντικό να βρεις και τη βέλτιστη ώρα της ημέρας για την προπόνησή σου. Ευτυχώς, μια νέα έρευνα μπορεί να έχει την απάντηση που χρειάζεσαι.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Physical Activity and Health, το κλειδί για τη διατήρηση της απώλειας βάρους μπορεί να μην βρίσκεται στην ώρα της ημέρας, αλλά στη συνέπεια της προπόνησής σου.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις συνήθειες άσκησης 709 ατόμων που αναφέρονται στο Εθνικό Μητρώο Ελέγχου Βάρους. Αυτό το συνεχές ερευνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από 10.000 άτομα που έχουν χάσει τουλάχιστον 30 κιλά και διατήρησαν το βάρος τους για ένα χρόνο ή και περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ειδικοί που συμμετείχαν στην μελέτη, διαπίστωσαν ότι η άσκηση σε σταθερή ώρα της ημέρας αύξησε την ποσότητα της μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας, η οποία παίζει ζωτικό ρόλο στη συνεπή απώλεια βάρους.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το κίνητρο και η ρουτίνα μπορεί να βρίσκονται στη ρίζα αυτής της συνήθειας. Η ομάδα ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που ασκούνταν σταθερά το πρωί ήταν πιο πιθανό να διατηρήσουν ένα τακτικό πρόγραμμα προπόνησης. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά στη διατήρηση της προηγούμενης απώλειας βάρους.

Για πολλούς από εμάς, είναι πιο εύκολο να ταιριάξουμε στην πρωινή άσκηση πριν ξεκινήσει η μέρα μας. Το να ρυθμίσεις το ξυπνητήρι νωρίτερα, να προπονηθείς και μετά να ξεκινήσεις τη μέρα σου, είναι συχνά πιο ομαλό από το να προσπαθείς να ασκηθείς το βράδυ.

Μέχρι το τέλος της ημέρας, είναι πιο πιθανό να είσαι κουρασμένη μετά από πολλές ώρες στη δουλειά ή στο σχολείο και μπορεί να είναι αρκετά δελεαστικό να παραλείψεις την προπόνησή σου για δείπνο και χαλάρωση.

Ωστόσο, ενώ η πρωινή άσκηση μπορεί να είναι ιδανική για τη διατήρηση της απώλειας βάρους, η άσκηση την καλύτερη ώρας της ημέρας εξαρτάται από τους στόχους σου. Στο παρελθόν, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η προπόνηση το βράδυ σε βοηθά να εργαστείς πιο σκληρά και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Εντωμεταξύ, μια άλλη ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ότι η άσκηση δύο ώρες πριν τον ύπνο βελτιώνει τον ύπνο σου. Βρήκαν επίσης ότι η μέτρια έως έντονη προπόνηση σε βοηθά να κοιμάσαι πιο γρήγορα,περισσότερο και πιο βαθιά και ξεκούραστα.

Η πιο πρόσφατη έρευνα επί του θέματος πάντως, δείχνει ότι η συνεπής πρωινή άσκηση είναι η καλύτερη για απώλεια βάρους, αλλά μην ανησυχείς αν δεν μπορείς να την εντάξεις στο πρόγραμμά σου. Άλλωστε, το να βρίσκεις χρόνο για οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα είναι καλύτερο από το να μην κάνεις καμία.

Εάν θέλεις να γυμνάζεσαι περισσότερο τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά δυσκολεύεσε να σηκωθείς από το κρεβάτι, σκέψου να προσθέσεις ένα από τα καλύτερα ξυπνητήρια στο κομοδίνο σου, που είναι τα ξυπνητήρια που έχουν στην ανατολή. Αυτά μιμούνται το φως του ήλιου για να κάνουν το ξύπνημα μια πιο φυσική και ευχάριστη εμπειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 521 / position2: 1022
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb