ΜΟΥΣΙΚΗ

10 επικές στιγμές της Eurovision από το παρελθόν για να μπούμε στο κλίμα

Μεταξύ αυτών, μια Ισλανδή τραγουδίστρια που βρίζει τους Έλληνες, μια γαλοπούλα στη σκηνή της Eurovision και αρκετά ευτράπελα!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
10 επικές στιγμές της Eurovision από το παρελθόν για να μπούμε στο κλίμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποτε οι Έλληνες -αλλά και η ίδια η ΕΡΤ- σνομπάριζαν αυτόν τον διαγωνισμό. Εκφράσεις όπως "πανηγύρι" ακουγόταν από πολύ κόσμο. Λίγοι ήταν αυτοί που παρακολουθούσαν και ακόμα λιγότεροι αυτοί που αγωνιούσαν.  Μάλιστα, για την ΕΡΤ ήταν και "λίγο ντροπή" να ασχοληθεί με τη διοργάνωση και έστελνε τις συμμετοχές που εκπροσωπούσαν τη χώρα μας, ελαφρά την καρδία. Έτσι είπε δηλαδή ο Τζώνη Καλημέρης στο τελευταίο επεισόδιο του youtube series του Ηλια Ψινάκη. 

2001 και οι Antique συμμετέχουν στον διαγωνισμό με το Die For You που καταφέρνει την τρίτη θέση. Από αυτή τη στιγμή, η ΕΡΤ καταλαβαίνει τη δυναμική του διαγωνισμού. Ο κόσμος αρχίζει και αποκτάει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τελικά, η Eurovision αρχίζει και παίρνει τη θέση που της αξίζει στη ζωές μας. 

Είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός στην Ευρώπη, που μάλιστα παρακολουθεί όλος ο πλανήτης! Είναι μια ευκαιρία για τις χώρες να στείλουν τα δικά του μηνύματα, να δείξουν κάτι που θα ήθελαν να ξέρει ο κόσμος για αυτές και να προβάλλουν τα δυνατά τους σημεία! 

Μας έχει χαρίσει άπειρες επικές στιγμές και η παρακάτω λίστα έχει 10 από αυτές, έτσι για να μπούμε στο κλίμα! 

Η Dana International και η επική τούμπα της που λίγοι θυμούνται

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι 1998 και η Dana International εκπροσωπεί το Ισραήλ στην Eurovision. Είναι εντυπωσιακή, έχει ταλέντο, είναι η πρώτη trans που συμμετέχει στον διαγωνισμό και κερδίζει με το σπαθί της, γιατί όπως και να το κάνουμε ήταν μια Diva! Την επόμενη χρονιά θα κληθεί να δώσει το τρόπαιο στη νικητήρια χώρα. Έτσι και γίνεται, η Σουηδία κερδίζει τον διαγωνισμό, η Dana πάει να παραδώσει το τρόπαιο, είναι όμως τόσο βαρύ που δεν το έχει υπολογίσει και πέφτει κάτω! 

Η επική αυτή στιγμή από τη Eurovision του 1999 στο παρακάτω video

Οι λατρεμένες Ρωσίδες γιαγιάδες

Οι σούπερ γιαγιάδες που εκπροσώπησαν τη Ρωσία το 2012, είναι μέχρι και σήμερα ένα σημείο αναφοράς για τον διαγωνισμό! Οι Γιαγιάδες του Μπουράνοβο κατάφεραν να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση και γιαυτό τους υποβάλλουμε τα σέβη μας! 

H εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα

Τι να γράψει κανείς για την Ελένη Φουρέιρα. Οι Eurofans σχεδόν ούρλιαζαν κάθε χρόνο: ΣΤΕΙΛΤΕ την Ελένη στη Eurovision, η ίδια είχε δηλώσει ότι το θέλει πολύ, όμως η ΕΡΤ δεν είχε την ίδια άποψη. Την κίνηση ματ, θα κάνει η Κύπρος και θα την ευχαριστούμε για πάντα! Λογικά και η Ελένη, που η καριέρα της μετά τη Eurovision έχει μόνο ανοδική πορεία. 


Όταν κάποιος έκλεψε το μικρόφωνο της Surie που εκπροσωπούσε την Αγγλία το 2018

Δεν είναι η πρώτη φορά που εισβολέας ανεβαίνει στη σκηνή της Eurovision. Είναι πολλά τα κίνητρα μάλλον, στο μυαλό όλων αυτών, που σίγουρα δε θα μπορούσαν να ανέβουν εκεί με το ταλέντο τους. Εδώ ο εισβολέας, αρπάζει το μικρόφωνο από την τραγουδίστρια της Αγγλίας και φωνάζει συνθήματα. Η Surie παραμένει ψύχραιμη και η EBU της δίνει άλλα τρία λεπτά για να πει το κομμάτι της ξανά! 

Η Madonna στη Εurovision

Δε γίνεται να γράψουμε για επικές στιγμές στη Eurovision και να μη βάλουμε αυτήν εδώ. 2019 και το Ισραήλ έχει κερδίσει τον διαγωνισμό με τη Netta και το Toy Boy. Θέλει να κάνει την πιο grande διοργάνωση που έγινε ποτέ. Το καταφέρνει σε ένα βαθμό. Πληρώνει πάρα πολλά χρήματα στη Madonna (έχουν ακουστεί διάφορα ποσά που όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά) και τη φέρνει στη σκηνή της Eurovision. 

Οι κριτικές για το perfom της βασίλισσας δεν ήταν και οι καλύτερες όμως δεν παύει να είναι μια συγκλονιστική στιγμή στην ιστορία του διαγωνισμού. 

Όταν είδαμε τα οπίσθια ενός Αυστραλού στην ίδια σκηνή με τη Jamala

Ένας ακόμα εισβολέας στη σκηνή της Eurovision. Η Jamala ατάραχη συνεχίζει να ερμηνεύει το πολύ όμορφο τραγούδι της. Αυτή τη φορά δε θα είναι η νικήτρια. Νικητής θα είναι ο Σαλβαδόρ Σομπράλ με τη συγκινητική ιστορία του. 

H συμμέτοχη της Ουκρανίας το 2007. Μια από τις πιο εμβληματικές συμμετοχές όλων των εποχών

Ίσως, η πιο επική στιγμή όλων των εποχών. Αν δηλαδή υπάρχει ένας νικητής του διαγωνισμού διαχρονικά τότε αυτός σίγουρα είναι ο Βέρκα Σερντιούτσκα. Εκκεντρικός, χωρίς να φοβάται το ρίσκο, με ένα εντελώς δικό του στυλ και με μια πολύ θετική ενέργεια. Εμείς, άνετα τον ψηφίζαμε κάθε χρόνο για νικητή! 

Η Conchita Wurst με το Rise like a Phoenix

Εμβληματική και με ένα πολύ δυνατό μήνυμα η Κοντσίτα ήταν από μόνη της επικ. Χωρίς καν να την ακούσεις να τραγουδάει και με ένα look που πολύς κόσμος έβλεπε για πρώτη φορά και αποδέχθηκε με χαρά, κατάφερε να κερδίσει. Κέρδισε όχι μόνο τον διαγωνισμό αλλά μια τεράστια fan base που την ακολουθεί παντού μέχρι και σήμερα! 


To επικό breakdown της Silvia Night το 2006 στην Αθήνα

Αρχικά ευχόμαστε η κοπέλα αυτή να είναι καλά. Κατά δεύτερον πρέπει οπωσδήποτε να δείτε αυτό το video. Δεν έχει νόημα να γράψουμε κάτι περισσότερο, απλά απολαύστε! 

Όταν η Ιρλανδία το 2008 έστειλε μια...γαλοπούλα να μας τραγουδήσει!

Αν φτιάχναμε και μια λίστα με τις πιο κουλές στιγμές στην ιστορία της Eurovision αυτή εδώ θα ήταν σίγουρα στο νούμερο ένα. Και αυτό το έπικ video τα λέει όλα από μόνο του! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
24 / position1: 458 / position2: 1255
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb