6 Wine Bars του κέντρου που αξίζει να βγεις αυτό το weekend

Παγωμένα κρασιά, πλούσια πλατώ με τυριά και αλλαντικά, ωραία διακόσμηση και υποδειγματικά εξυπηρέτηση!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
6 Wine Bars του κέντρου που αξίζει να βγεις αυτό το weekend
@Douglas Lopez / pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτές οι ανοιξιάτικες βραδιές στο κέντρο της Αθήνας είναι μια μικρή όαση για όσους αγαπάμε αυτήν την πόλη! Οι θερμοκρασίες είναι υπέροχες. Δεν έχει κρύο και με μια ζακετούλα που σε αγκαλιάζει τρυφερά, μπορείς να απολαύσεις εξόδους σε εξωτερικούς χώρους βλέποντας κόσμο να κάνει τα σουλάτσα του. Οι ταξιδιώτες ακόμα δεν είναι τόσοι πολλοί ώστε να γίνεται πανικός στους δρόμους και οι επιλογές σε μαγαζιά με ξεχωριστά κρασιά και υποδειγματική εξυπηρέτηση, είναι πολλές! 

Η παρακάτω λίστα έχει αγαπημένα μας wine bar για να βγεις αυτό το Σαββατοκύριακο (και το επόμενο και όλα τα weekends) του καλοκαιριού! Σημείωσε τα, δες ποιο σου κάνει το μεγαλύτερο κλικ, οργάνωσε παρέα και πήγαινε να δοκιμάσεις επιλεγμένα κρασιά και προσεγμένες γέυσεις από ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν! 

Heteroclito

Είναι εκεί από το 2012 και άπό την πρώτη μέρα έχει έναν στόχο. Να αναδείξει με απλότητα, τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου και τον πλούτο της ελληνικής γης. Το καταφέρνει και μάλιστα πολύ καλά και γιαυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μας wine bar στο κέντρο της Αθήνας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαλεγμένες Ελληνικές και ξένες ετικέτες με έμφαση σε μικρούς παραγωγούς, κρασιά φυσικής οινοποίησης και σπάνιες ποικιλίες. Ο κατάλογος έχει τα πάντα και μαζί με τα εκλεκτά κρασιά έχει και γευστικές δημιουργίες από το Feyrouz. Ένας συνδυασμός που θα τον λέγαμε και τέχνη σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας. Απέναντί από τη Μητρόπολη Αθηνών. 

Φωκίωνος 2, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη It’s Georgia (@jolavranou)


Τανίνη Αγάπη Mου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πας στα Εξάρχεια, όμως αυτό εδώ το τόσο δα μικρό στέκι είναι ένας ξεχωριστός λόγος από μόνος του! Εξαιρετικό branding, υποδειγματική εξυπηρέτηση, γευστικά έργα τέχνης και κρασιά, κρασιά κρασιά! 

Ελληνική οινοποιία σε κέφια, vegan επιλογές σε κρασί και φαγητό και προσωπικό που δουλεύει με όρεξη και έχει τις γνώσεις για να σε βοηθήσει να διαλέξεις τι θα πιες και το know how για πως θα σου σερβίρει αλλά και πως εσύ θα πρέπει να κρατάς το ποτήρι σου για να απολαύσεις ακόμα περισσότερο το κρασί σου! 

Ιπποκράτους 91, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΤΑΝΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ (@tanini_agapi_mou)


Oinoscent

Μπορεί να έχει τύχει να κάτσεις σε ένα από τα τραπέζια του Oinoscent μιας και εξυπηρετεί με αγάπη πάνω από 10 χρόνια, στο ίδιο σημείο. Αυτό που έχει αλλάξει και σίγουρα είναι άξιο αναφοράς είναι το φαγητό! Φαγητό τόσο καλό που ακόμα και αν δεν είσαι του κρασιού εδώ θα φας ωραία. Πολύ προσεγμένα πιάτα, γκουρμέ γαστρονομική εμπειρία, χώρος που σε ηρεμεί και είναι επίσης ζεστός και φιλικός, εξυπηρέτηση στα καλύτερα της και φυσικά κρασί! 

Πάνω από 1000 ετικέτες κρασιού και σίγουρα θα μπερδευτείς. Για θα έρθεις ξανά και ξανά εδώ και γιαυτό θα πάρεις από τον κατάλογο το wine tasting με τα 25€ για να δοκιμάσεις 5 διαφορετικά κρασιά τη φορά! 

Βουλής 45 - 47

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oinoscent Wine • Food • Cellar (@oinoscent)


Σουσουράδα 

Ένας χώρος πλημμυρισμένος από Αθηναϊκά vibes μιας και πριν γίνει all day bar ήταν εκδοτικός οίκος. Η "Σουσουράδα" είναι μια γυναίκα που αγαπάει την παρέα, το καλό κρασί, τα comfort πιάτα και τα δυνατά γέλια! Το βράδυ τα φώτα χαμηλώνουν και κάθε τρεις και λίγο, μπουκάλια χωρίς φελό κάνουν βόλτα στα άνετα τραπεζάκια της!

Το μέρος αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μας μέρη για κρασί και αυτό γιατί και εδώ βρίσκουμε πάντα μια σημαντική λίστα κρασιών ελληνικής και διεθνούς προέλευσης που καλύπτουν τα γούστα μας! Τα πλατώ με τα τυριά και αλλαντικά καθώς και τα προσεγμένα συνοδευτικά πιάτα σε κάνουν να θες λίγο κρασάκι ακόμα!

Μαυρομιχάλη 44, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη sousourada (@sousourada_wine_gastro_bar)


Warehouse Assemblage 

Ένα καινούριο project που με το που έσκασε στην Αθηναϊκή εστίαση έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του. Σε αυτόν τον πολυχώρο μπορείς από το πρωί να δοκιμάσεις specialty καφέ, χρυσαφένια κρουασάν και επικά cinamon roll. Τις υπόλοιπες ώρες μπορείς να βρεις γύρω στις 1000 ετικέτες κρασιών, αφρωδών και σαμπάνιας από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα! Κάτι που θα σε εντυπωσιάσει σίγουρα, είναι ότι στο Warehouse Assemblage μπορείς να αγοράσεις προϊόντα από το Deli τους και να τα καταναλώσεις επιτόπου, συνοδεύοντας το κρασί σου! 

Το shoping δε σταματάει εδώ. Στον ίδιο χώρο μπορείς να αγοράσεις κεραμικά, κρασί για το σπίτι, αξεσουάρ κρασιού, καφέ για το σπίτι και αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα!

Υπερείδου 1, Αθήνα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Warehouse CO2 (@warehouseco2)


By the Glass

Τελευταίο στη λίστα μας αλλά πρώτα από τις επιλογές μας για τις φορές που θέλουμε μια πιο premium γαστρονομική εμπειρία! Το By The Glass έχει αποδείξει ότι είναι ένα μέρος με φανατικούς οπαδούς που πηγαίνουν ξανά ξανά για τα κρασιά και το φαγητό του! 

Σε αυτό το καλαίσθητο μέρος θα βρείτε 500 ετικέτες κρασιού από τον Ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, παλιές ελληνικές σοδειές, fine wines (παλιές χρονιές ξένου αμπελώνα), μεγάλη ποικιλία από σαμπάνιες και αφρώδεις οίνους, καθώς και από αποστάγματα και dessert wines. 

Σουρή 3, Αθήνα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη bytheglass (@bytheglass.gr)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
17 / position1: 472 / position2: 1109
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb