ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αγορά κλιματιστικού: ποιο να επιλέξετε


Αγορά κλιματιστικού: ποιο να επιλέξετε

Είδη κλιματιστικών

  • Διαιρούμενο σύστημα (split)

Τα κλιματιστικά split έχουν δύο μέρη: μια εσωτερική μονάδα και μια εξωτερική μονάδα, που συνδέονται με σωλήνες που περιέχουν ψυκτικό αέριο. Είναι από τα πιο συνηθισμένα είδη κλιματιστικού και είναι ιδανικό για ένα δωμάτιο ή έναν ενιαίο χώρο έως περίπου 60 m2.

  • Πολλαπλά διαιρούμενο σύστημα (multi-split)

Παρόμοιο με το διαιρούμενο σύστημα, αλλά με μία εξωτερική μονάδα συνδεδεμένη με δύο ή περισσότερες εσωτερικές μονάδες. Είναι καλό για δύο ή τρία δωμάτια που βρίσκονται αρκετά κοντά μεταξύ τους, ειδικά όταν δεν είναι κατάλληλα τα ξεχωριστά συστήματα split ή ένα σύστημα με αεραγωγούς.

  • Σύστημα με αεραγωγούς (ducted)

Αυτό διαθέτει μια διακριτική κεντρική μονάδα, συνήθως τοποθετημένη εκτός οπτικού πεδίου στην οροφή σας, η οποία συνδέεται με αεραγωγούς και αισθητήρες σε κάθε δωμάτιο. Είναι καλό για την ψύξη και τη θέρμανση ολόκληρου του σπιτιού.

  • Σύστημα τοίχου/παράθυρου

Μονάδα που εγκαθίσταται σε παράθυρο ή μέσω εξωτερικού τοίχου. Κατάλληλο για δωμάτια και ανοιχτούς χώρους έως 50 m2. Οι μικρότερες μονάδες μπορούν να συνδεθούν σε ένα κανονικό σημείο τροφοδοσίας, ενώ οι μεγαλύτερες μπορεί να χρειάζονται πρόσθετη καλωδίωση. Δεν είναι εξίσου αποδοτικό ή αποτελεσματικό με ένα διαιρούμενο σύστημα, αλλά αποτελεί μια λογική οικονομική επιλογή εάν δεν υπάρχει δυνατότητα για διαιρούμενο σύστημα (για παράδειγμα εάν νοικιάζετε).

  • Φορητό σύστημα

Μια ενιαία μονάδα που μπορεί να μετακινηθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο ανάλογα με τις ανάγκες (αλλά γενικά όχι εύκολα). Οι περισσότερες διαθέτουν έναν εύκαμπτο αεραγωγό που πρέπει να συνδεθεί σε ένα παράθυρο για να διώξει τη θερμότητα προς τα έξω. Καλό για δωμάτια σε νοικοκυριά όταν δεν είναι εφικτή μια ενσωματωμένη επιλογή (όπως αν νοικιάζετε). Δεν είναι τόσο αποδοτικά όσο τα διαιρούμενα συστήματα.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε στο νου

  1. Ταχύτητα ανεμιστήρα

Ο ανεμιστήρας κυκλοφορεί τον ψυχόμενο ή θερμαινόμενο αέρα γύρω από το δωμάτιο. Αναζητήστε ένα μοντέλο με μεγάλο εύρος ροής αέρα και πολλαπλές ταχύτητες ανεμιστήρα: από πολύ υψηλές, για να βοηθήσετε το δωμάτιο να κρυώσει γρήγορα, έως πολύ χαμηλές, για να μην υπάρχει πολύς θόρυβος και να μην αναπτυχθεί δυσάρεστο ρεύμα μόλις έχετε τη σωστή θερμοκρασία.

  1. Τρόποι λειτουργίας:
  • Αυτόματη: Επιλέγει αυτόματα τη λειτουργία που απαιτείται για να διατηρηθεί ο χώρος στην επιλεγμένη θερμοκρασία.
  • Ψύξη: Αντλεί θερμότητα από το εσωτερικό προς το εξωτερικό, δροσίζοντας το δωμάτιο.
  • Θέρμανση: Αντλεί θερμότητα από το εξωτερικό προς το εσωτερικό, θερμαίνοντας το δωμάτιο.
  • Ξήρανση: Αφυγραίνει τον αέρα. Παρέχει κάποια ψύξη, αλλά όχι τόσο πολύ όσο η λειτουργία ψύξης.
  • Μόνο ανεμιστήρας: Βγάζει αέρα χωρίς θέρμανση, ψύξη ή ξήρανση, κάτι που είναι χρήσιμο όταν το μόνο που θέλετε είναι ένα δροσερό αεράκι.
  • Εξοικονόμηση: Ονομάζεται επίσης λειτουργία Eco και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας. Μπορεί να εφαρμοστεί με διαφορετικούς τρόπους και να μειώσει την απόδοση ψύξης ή θέρμανσης ρυθμίζοντας τον θερμοστάτη ή μπορεί να χρησιμοποιήσει αισθητήρες για να ανιχνεύσει αν δε βρίσκεται κανείς στο δωμάτιο και στη συνέχεια να μειώσει την ψύξη/θέρμανση.
  1. Έλεγχος μέσω Wi-Fi και εφαρμογών

Πολλά νεότερα μοντέλα μπορούν να συνδεθούν στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού σας, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε το κλιματιστικό μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb