ΤΑΞΙΔΙΑ

Ντουμπρόβνικ: 10 προτάσεις για να ακολουθήσεις

Η πόλη που φιλοξένησε αρκετά από τα γυρίσματα του Game Of Thrones είναι γεμάτη με ομορφιές!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Ντουμπρόβνικ: 10 προτάσεις για να ακολουθήσεις
Photo by veeterzy / pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Aποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1979 και είναι μια κάστρο-πολιτεία που είναι λες και βγήκε από παραμύθι. Το ιστορικό Ντουμπρόβνικ, καταφέρνει αριστοτεχνικά να συνδυάσει τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα με το μεσογειακό ταπεραμέντο. Πρόκειται για το διαμάντι της Αδριατικής που συγκεντρώνει κάθε χρόνο αμέτρητο πλήθος κόσμου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η παρακάτω λίστα έχει10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις στο Ντουμπροβνικ τόσο για φαγητό και ποτό, όσο και για εξορμήσεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mahmoud | محمود (@latif_world)

Κάνε βόλτα με το Τελεφερίκ

Μια από τις αδιαπραγμάτευτες επιλογές στο Ντουμπρόβνικ, είναι φυσικά η βόλτα με το τελεφερίκ για το Mt Srd ενώ μια από τις καλύτερες ώρες της ημέρας, για να το απολαύσεις είναι φυσικά το ηλιοβασίλεμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Žnora (@nora.crta)

Πήγαινε μια μονοήμερη εκδρομή

Σε απόσταση αναπνοής από το Ντουμπροβνικ, μόλις 10’ βρίσκεται το νησί Λόκρουμ. Εκεί μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου αλλά και τις βόλτες σου δίπλα σε παγώνια και κουνέλια και να βρεις την αυθεντική ρέπλικα του θρόνου του Game of Thrones.Το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ για να πας και να γυρίσεις. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη thetravelintern.com 🇸🇬 (@thetravelintern)

Κάνε βουτιές στα κρυστάλλινα νερά

Μια από τις οργανωμένες δραστηριότητες που θα βρεις είναι φυσικά και αυτή του μπάνιου και της κατάδυσης με αναπνευστήρες στη σπηλιά Betina. Μια μαγευτική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις στα γαλαζοπράσινα νερά της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trattoria Capriccio Dubrovnik (@trattoriacapriccio)

Αν είσαι μακαρονάς, σημείωσε αυτό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ντουμπρόβνικ διαθέτει κουζίνα πολύ κοντά στην Ιταλική κουλτούρα και νοοτροπία. Έτσι θα βρεις μακαρόνια, πίτσες αλλά και φυσικά αρκετά θαλασσινά. Στην Trattoria Capriccio θα βρεις Ιταλική κουζίνα, παντρεμένη με τις γεύσεις του Ντουμπροβνικ και σου προτείνουμε να δοκιμάσεις μακαρονάδα με θαλασσινά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη experience DBC (@dbc_experience)

Ακολουθησε τους «λόκαλ»

Επισκέψου το εστιατόριο Lapad που επιλέγουν και οι ντόπιοι, με χορταστικές μερίδες και αυθεντικές γεύσεις. Must πιάτο του menu είναι η Peka, το ψημένο κρέας με λαχανικά, που θα σε εντυπωσιάσει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @michael.klette

Για pizza βρες αυτό το μαγαζί

Όσο πιο καλά κρυμμένο είναι ένα εστιατόριο, τόσο πιο καλή θα είναι και η κουζίνα του. Ο λόγος για την pizzeria Tabasco που βρίσκεται σε ένα parking. Εκεί θα συναντήσετε ντόπιους κατοίκους που την εμπιστεύονται για να απολαύσουν τις νοστιμότατες πίτσες του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝒮𝑜𝓅𝒽 💫✨ (@___soph___x)

Για θαλασσινά εδω: 

Όπως καταλαβαίνεις δε γίνεται να βρίσκεσαι σε ένα παραθαλάσσιο μέρος όπως το Ντουμπρόβνικ και να μη δοκιμάσεις τα υπέροχα θαλασσινά του. Σου προτείνουμε το εστιατόριο Raguza 2 με διαλεχτές γεύσεις μέσα στα σοκάκια της πόλης, με πιο παρεϊστικη ατμόσφαιρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Country Corner (@countrycornerconsciousluxury)

Και εδώ 

Στο Ντουμπρόβνικ θα βρεις μέρη που θα σου θυμίσουν πολλές φορές Ελλάδα, όπως το Gverovic Orsan, ένα εστιατόριο με θαλασσινά ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Τι καλύτερο από το να τρως εκεί που σκάει το κύμα;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝗖𝗵𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗲 𝗗𝗼𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆 | 𝗧𝗥𝗔𝗩𝗘𝗟 | 𝗨𝗞 (@beyondyourdreams.travel)

Για κρασί στη σπηλιά

Ένα καλά κρυμμένο διαμαντάκι, ιδανικό για το απόγευμα είναι το Cave bar and more που βρίσκεται που άλλου; Μέσα σε μια φυσική σπηλιά, διαθέτοντας τραπέζια μέσα και έξω από αυτήν. Ιδανικό για να απολαύσεις έναν αφρώδη και δροσερό οίνο όταν σουρουπώνει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lukrecija Dragić (@lukrecijadragic)

Ελα για clubbing στο Culture Club Revelin

Πώς θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε ότι μπορείς να «κλαμπάρεις» μέσα σε ένα παλιό φρούριο; Ναι, σωστά κατάλαβες, πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα club της πόλης που είναι χτισμένο μέσα σε ένα μεσαιωνικό φρούριο και δεν είναι άλλο, από το Culture Club Revelin. Το club συγκεντρώνει πλήθος κόσμου και διοργανώνει τα πιο δυνατά party της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
12 / position1: 4611 / position2: 9105
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb