Αγαπάς τα λουλούδια; Σε αυτά τα μέρη της Αθήνας τα αγοράζεις πιο οικονομικά

Ένα από αυτά τα μέρη είναι σίγουρα κοντά σου!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Αγαπάς τα λουλούδια; Σε αυτά τα μέρη της Αθήνας τα αγοράζεις πιο οικονομικά
@joanna.tsakalou / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εποχή γεμάτη χρώματα, αρώματα και φυσικά λουλούδια! Η άνοιξη είναι μια εποχή που είναι ευλογημένη. Οι θερμοκρασίες στη χώρα μας είναι ιδανικές για βόλτες. Δε χρειάζεσαι μπουφάν αλλά ούτε υποφέρεις από τη ζέστη. Ο ήλιος δεν είναι ακόμα τόσο βλαβερός και τα χιλιάδες χρώματα και αρώματα γύρω μας, έρχονται να κάνουν την ψυχολογία μας καλύτερη! Η φύση γεμάτη με λουλούδια και οι ανθοκόμοι από άκρη σε άκρη στη χώρα έχουν πολλά καλούδια στους πάγκους τους και τα ψυγεία τους! 

Αν αγαπάς τα λουλούδια πιθανόν να ξέρεις αυτά τα μέρη, ίσως όχι όλα, αλλά κάποια μπορεί. Μέρη ψαγμένα στην Αττική που σε καλούν να αγοράσεις το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο. Λουλούδια! Λουλούδια για να στολίσεις τον χώρο σου, λουλούδια για να χαρίσεις σε κάποιον, λουλούδια για να μυρίσεις, να κρατήσεις και να φωτογραφήσεις. Πανέμορφα, σε διάφορους συνδυασμούς και σε  πραγματικά οικονομικές τιμές! 

Photo by monicore

Στα Λουλουδάδικα στην Ανθέων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άνοιξέ πρώτη φορά το 1966 και από τότε εξυπηρετεί τα ανθοπωλεία όλης της χώρας σε κομμένο φρέσκο λουλούδι. Είναι δηλαδή το μέρος που αγοράζουν τα ανθοπωλεία τη χοντρική τους, αλλά μπορείς και εσύ να πας μέχρι εκεί απλά για ένα μόνο μπουκέτο με λουλούδια (αν και σίγουρα θα φύγεις με περισσότερα). Μάλιστα αν πας και λίγο πριν το κλείσιμο είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις ακόμα καλύτερες τιμές! 

Το ωράριο για ιδιώτες είναι Τρίτη Πέμπτη και Σάββατο από τις 05:30 το πρωί μέχρι 12:00 το μεσημέρι και για ερωτήσεις - απορίες σχετικά με την αγορά μπορείτε να καλέσετε στο 210 2584680.

Κάθε Σάββατο στη Λαική Καλλιδρομίου 

Λογικά θα ξέρεις αυτήν τη φημισμένη λαϊκή της Αθήνας. Σε μια από τις πιο ζωντανές και όμορφες γειτονιές της πόλη μας, τα Εξάρχεια, η λαϊκή της Καλλίδρομίου είναι αγαπημένη συνήθεια πολλών Αθηναίων χρόνια τώρα. Ακόμα και άνθρωποι  που δε μένουν εκεί, φτάνουν κάθε Σάββατο στη γειτονιά για να κάνουν τη βόλτα τους και φεύγοντας να πάρουν λουλούδια! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sonia 🐬 (@sonia.manousaridou)

Στην αρχή της αγοράς θα βρεις το Stella's Plants που έχει από συνθέσεις με λουλούδια μέχρι φυτά εσωτερικού χώρου. Η Στέλλα είναι εκεί και εξυπηρετεί με τον δικό της μοναδικό τρόπο τους πάντες! 

Προς το τέλος της αγοράς θα βρεις έναν ακόμη πάγκο γεμάτο με λουλούδια. Οι μυρωδιές θα σε κάνουν να γυρίσεις το κεφάλι και αφού το κάνεις θα δεις ότι μπορείς να αγοράσεις μπουκέτο με χρυσάνθεμα στα 4€ και μπουκέτο με καλέντουλες στα 2€! 

Τον Μάιο στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 

Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της άνοιξης. Φέτος γίνεται για 68η φορά  και ξεκινάει στις 27 Απριλίου. Έχεις την ευκαιρία να την επισκεφθείς μέχρι και 15 Μαΐου 2022, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος». Εκεί θα βρεις τεράστια ποικιλία από φυτά και λουλούδια σε πολύ οικονομικές τιμές και θα έχεις κάνει μια υπέροχη βόλτα! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vera Raptopoulou (@veraraptopoulou)

Στην Αριστοφάνους στου Ψυρρή και σε μερικά ακόμα ψαγμένα σημεία 

Αν περπατάς την Αθήνα συχνά θα έχεις εντοπίσει αρκετούς πλανόδιους που έχουν τα δικά τους αγαπημένα σημεία για πώληση λουλουδιών. Σίγουρα τα έχεις δει πολλές φορές όμως δε σου έρχονται με απευθείας στο μυαλό. Θυμίζουμε μερικά από αυτά τα σημεία που μπορείς να αγοράσεις μπουκέτα με λουλούδια από 3€.

Στην Αριστοφάνους στου Ψυρρή, λίγο πιο πέρα από το Σερμπετόσπιτο. Στο περίπτερο με τα λουλούδια στα μισά της Ερμού, λίγο πιο πάνω από την Καπνικαρέα. Στην Πατησίων εκεί κοντά στο μουσείο έχει πολλές φορές πωλητή με λουλούδια. Σε κάνα δυο -τρια σημεία γύρω από τη Βαρβάκειο και πάνω στην Αθηνάς. Σίγουρα είναι πολλά περισσότερα. Μάρκαρε τα και δοκίμασε να πάρεις και από εκεί λουλούδια. Θα είναι σίγουρα οικονομικά, θα έχεις βοηθήσει έναν μικροπωλητή και θα σε καλύψουν όπως και να χει. 

Photo by Haley Black

Στο Τέξας & στο Papigion Project σε Μεταξουργείο και Κυψέλη

Και αφού αγαπάς τα λουλούδια, θα αγαπάς και τα φυτά λογικά. Δικαιωματικά αυτά τα δυο spots αξίζουν να είναι σε αυτήν εδώ τη λίστα. 

Στο Papigion Project της Κυψέλης συμβαίνει κάτι πολύ πρωτότυπο και άξιο αναφοράς. Εδώ, αγοράζεις φυτά second hand και αυτό είναι υπέροχο! Με αφετηρία φυτά τα οποία βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα είτε στα σκουπίδια, είτε σε μπαλκόνια, είτε προήλθαν από μία διαδικασία ανταλλαγής, ξεκινά η παρατήρηση, η φροντίδα, το νοιάξιμο αυτών, που οδηγεί στο recycling, στην παράταση ζωής και στην αναδιανομή τους. Ένα πραγματικό makeover που γίνεται με αγάπη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να στηρίξουμε! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη papigion project (@papigionproject)

Στο "Τέξας" πάλι έχεις την ευκαιρία για gangster gardering με φυτά προσεγμένα και όλα τα εργαλεία για να κάνεις grow τα δικά σου φυτά. Από Cactus Soil μέχρι Energy Plant Superfood και από υπέροχα κασπώ σε ξεχωριστά παχύφυτα. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη texas (@t_e_x_as)

Καλή συνέχεια άνοιξης! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
12 / position1: 476 / position2: 1093
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb