ΤΑΞΙΔΙΑ

Βαρκελώνη: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Η εποχή αυτή είναι ιδανική για να βρεθείς εκεί!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Βαρκελώνη: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βαρκελώνη! Η Πρωτεύουσα της Καταλονίας και ένας τόπος που τους μαγεύει όλους! Μια πόλη γεμάτη χρώματα, αρώματα και την πιο χαρακτηριστική και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Ευρώπης. Ο παράδεισος για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, τις σαγκρίες και το έντονο ταπεραμέντο.

Η ιδανική εποχή για να ταξιδέψεις μέχρι εκεί είναι η άνοιξη και για αυτό το λόγο σου ‘χουμε 10 προτάσεις για το τι μπορείς να κάνεις μέσα στη μέρα σου. Στις προτάσεις αυτές θα βρεις κυρίως ιδέες φαγητό και ποτό για να το ζήσεις σαν local. Θεωρούμε δηλαδή δεδομένο ότι τα βασικά αξιοθέατα τα ξέρεις ή θα τα ανακαλύψεις εύκολα ακολουθώντας το vibe της πόλης! 

Ξεκίνα με brunch

Ξεκίνα με ένα χορταστικό brunch που θα σε κρατήσει σε μια μέρα γεμάτη ξεναγήσεις και μουσεία. Σου προτείνουμε το Cremat 11 για χορταστικά αλλά και υγιεινά pancakes.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cremat 11 (@cremat11)

 

Σίγουρα έχε και αυτά στο πρόγραμμά σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

La Pedrera-Casa Milà, Casa Batlló, La Sagrada Familia, Parq Güell…Σίγουρα το ξέρετε ήδη, αλλά δε γίνεται να μην αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο, την αριστουργηματική αρχιτεκτονική του Gaudi. Τα κτίρια που φέρουν την υπογραφή του, βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την πόλη και σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις με τις πόρτες ανοιχτές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Casa Batlló - Gaudí, Barcelona (@casabatllo)

Κάνε βόλτα στο ενυδρείο

Ναι, η Βαρκελώνη διαθέτει το δικό της Aquarium και συγκεκριμένα ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Ο χώρος του είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε σε κάποια σημεία τα ψάρια να κολυμπάνε πάνω από το κεφάλι σου. Εκεί θα βρεις από καρχαρίες μέχρι.. τον Νέμο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lauriane (@lauriane_loukia)

 Βρες αυτό το instagraμικό spot

Σίγουρα κάπου πρέπει να βγάλεις και την τέλεια φωτογραφία και τι καλύτερο από το να την τραβήξεις σε ένα Instagramable rooftop με θέα με όλη τη Βαρκελώνη στο πιάτο. Κάνε μια επίσκεψη στο Sky Bar Hotel IberoStar και thank us later.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BEST ROOFTOP BARS & POOLS (@the_rooftopguide)

Ψάξε αυτή την υπέροχη γειτονιά

Οι βόλτες σου άνοιξαν την όρεξη και θες κάτι γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό; Στο μικρό δρομάκι της career de blai, θα βρεις μικρά μαγαζάκια που θα σε σερβίρουν πεντανόστιμα tapas, καλό κρασί και Pinchotos. Το τελευταίο είναι ψωμάκι που πάνω του έχει πολλά καλούδια όπως ψάρια ή κρέας και στοιχίζουν γύρω στα 3 ευρώ.  

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BARCELONA BLOGER 🇪🇸 (@anianguyenvan)

Μια Paella την ημέρα…

Με θαλασσινά ή κρέας; Ή μήπως και τα 2 μαζί; Αν θες ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα, σε όλη τη Βαρκελώνη μπορείς να δοκιμάσεις πολύχρωμες παέγιες που όπως καταλαβαίνεις είναι η σπεσιαλιτέ τους. Στο εστιατόριο La Fonda θα βρεις υπέροχα χορταστικά πιάτα που δε θα σε αφήσουν παραπονεμένο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr Gualter Ramalho (@drgualterramalho)

Ίσως η καλύτερη θέα είναι εδώ: 

Ένα ακόμη rooftop που δικαίως κλέβει την καρδιά κάθε επισκέπτη, είναι φυσικά η Terraza Ayre του Rosellon Hotel με θέα, την εντυπωσιακή La Sagrada Familia και μπορείς εκεί να πιεις τη σαγκρία σου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SIGNE 🇱🇻 (@signemengote)

Δοκίμασε τα φημισμένα τσούρος

Μήπως ήρθε η ώρα για γλυκάκι;Το ιστορικό μαγαζί Granja Dulcinea από το 1941, σε περιμένει με τα πιο φημισμένα churros της πόλης και πολλά ακόμη γλυκίσματα. Δοκίμασε τα με καυτή λιωμένη μαύρη σοκολάτα και αφέσου στην απόλαυση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chara 👩‍🍳🥘 (@charoula3)

Για Ισπανική γκουρμεδιά ελα εδώ

Προς το βράδυ, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις σε συνδυασμό με δροσερά και ποιοτικά cocktail. Επισκέψου το Tierra del Ninot Restaurant, ένα πολύ προσεγμένο και καλαίσθητο εστιατόριο που στεγάζεται στην αγορά Ninot και πολλές φορές έχει και live μουσική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tierra del Ninot (@tierradelninot)

It’s party time

Στο Apolo χτυπάει η καρδιά του nightlife της Βαρκελώνης και αν θες να παρτάρεις με την ψυχή σου, δεν πρέπει να λείψει από τη λίστα σου. Το γνωστό club φιλοξενεί στα 2 stages του, γνωστούς Djs από όλη την Ευρώπη και θεωρείται must επιλογή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dkabutos (@dkabutos)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
11 / position1: 269 / position2: 2787
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb