ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί η πίτσα της επόμενης ημέρας έχει πάντα καλύτερη γεύση;

Η επιστήμη δίνει τα φώτα της και σε αυτό το φαινόμενο
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Γιατί η πίτσα της επόμενης ημέρας έχει πάντα καλύτερη γεύση;
Φωτογραφία από τον χρήστη Kai Pilger στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν δεν μπορείτε να φάτε μια ολόκληρη πίτσα το προηγούμενο βράδυ, φροντίστε να κρατήσετε μερικά κομμάτια στο ψυγείο για αύριο.

Μια νύχτα στο ψυγείο δίνει χρόνο στις υπέροχες γεύσεις της πίτσας να ενωθούν και να μαλακώσουν με έναν πολύ καλό τρόπο. Η πίτσα διατηρεί τη δομή της όταν είναι κρύα και το στρώμα της σάλτσας ντομάτας εμποδίζει το λίπος από την επικάλυψη του τυριού να εισχωρήσει στη ζύμη.

Η θερμοκρασία της πίτσας επηρεάζει την γεύση της, καθώς τα κρύα φαγητά να έχουν γενικά λιγότερο έντονες γεύσεις από τα ζεστά. Σε θερμοκρασίες μεταξύ 15 και 35 βαθμών Κελσίου, τα ευαίσθητα στη θερμότητα κανάλια στους υποδοχείς της γλυκιάς και πικρής γεύσης της γλώσσας μας ανοίγουν διάπλατα, πυροδοτώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση για την αποστολή σημάτων στον εγκέφαλο.

Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, τα κανάλια μετά βίας ανοίγουν και τα σήματα είναι πιο αδύναμα. Οι υποδοχείς της αλμυρής και ξινής γεύσης δεν επηρεάζονται από τη θερμοκρασία με τον ίδιο τρόπο και έτσι, η κρύα πίτσα μπορεί στην πραγματικότητα να έχει πιο αλμυρή γεύση και πολύ, πολύ νόστιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 410 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb