ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Βασικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν πεις ναι σε μια θέση εργασίας

Σκέψου αυτά τα τέσσερα βασικά ζητήματα πριν προχωρήσεις
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Βασικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν πεις ναι σε μια θέση εργασίας
Φωτογραφία από τον χρήστη Christina Morillo στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σου έγινε ξαφνικά μια ενδιαφέρουσα πρόταση εργασίας και σκέφτεσαι πολύ σοβαρά να αφήσεις την παροντική σου δουλειά για να πας ή ψάχνεις εδώ και καιρό για δουλειά και επιτέλους βρήκες κάτι που να φαίνεται καλό; Πάρε μια ανάσα, κάνε ένα βήμα πίσω και σκέψου κάποια βασικά πράγματα πριν πεις το «ναι».

Εννοείται ότι η κάθε εταιρεία ή επιχείρηση έχει τους δικούς της κανόνες και τρόπους που λειτουργεί, ενώ εξίσου σημαντικό είναι και το εργασιακό περιβάλλον από την άποψη συμπεριφοράς μεταξύ συναδέλφων, manager και εργοδότη και όλα αυτά μαζί, συντελούν σε ένα τελικό αποτέλεσμα που σου δείχνει το αν είσαι συμβατή με αυτήν τη θέση εργασίας ή όχι.

Διάβασε παρακάτω λοιπόν για τα τέσσερα βασικά ζητήματα που πρέπει να σκεφτείς πριν από αποδεχτείς την προσφορά εργασίας που σου έχουν κάνει.

Πώς αισθάνθηκες όσο σου έκαναν την συνέντευξη;

Προφανώς και δε θα ένιωσες εντελώς άνετα, αλλά αν κάτι σου κλωτσούσε πολύ έντονα, σίγουρα δε θα πρέπει να το αγνοήσεις. Και αυτό, όχι μόνο για την διαδικάσια του διαλόγου με τους πιθανούς εργοδότες ή manager, αλλά και με το πως ένιωσες μέσα στον χώρο της επιχείρησης, από την ώρα που πήγες, μέχρι την ώρα που έφυγες. Πρόσεξε το πως σε υποδέχτηκαν, το πως σε αντιμετώπισαν από την αρχή μέχρι το τέλος και αν κάτι δεν σου έκανε πολύ έντονα, μην το αγνοήσεις. Δες π.χ. το πως επικοινωνούν οι άνθρωποι στον χώρο μεταξύ τους, αν είναι φιλικοί ή αν βγάζουν κάποια ένταση.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο γραφείο τα social media σου χωρίς φόβο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα θέση εργασίας σε θέλει πολύ τυπική και σοβαρή ή μπορείς να είσαι ο εαυτός σου; Τα γραφεία είναι ανοιχτά σε κοινόχρηστους χώρους ή κλειστά δωμάτια λίγων ατόμων; Γιατί αν εσύ είσαι πιο εσωστρεφής, δε θα σου ταιριάξει ένα γραφείο σε ανοιχτό χώρο με πολύ κόσμο γύρω σου. Γενικά, μπορεί μεν να είναι η τέλεια θέση για εσένα, αλλά αν είναι στο λάθος περιβάλλον δε θα σου κάνει. Το σημαντικό είναι να γνωρίζεις το περιβάλλον που πρόκειται να δουλέψεις προκειμένου να είσαι σίγουρη πως προωθεί την παραγωγικότητά σου.

Υπάρχει οικονομική σταθερότητα;

Ίσως από τα πιο σημαντικά για να αποδεχτείς μια σχέση. Μπορείς να ψάξεις πληροφορίες στο Google για την εταιρεία ή να μιλήσεις με κάποιον παλιό εργαζόμενο μέσω LinkedIn, ακόμα και να δεις τα reviews στα social media. Έτσι θα δεις αν υπάρχει η δυναότητα για μια καλή οικονομική σταθερά ή όχι.

Θα εξελιχθείς σε αυτή την εταιρία;

Είναι αυτή η θέση ένα καλό βήμα για το χτίσιμο της πορείας που θέλεις; Θα σε βοηθήσει από άποψη εμπειρίας, βιογραφικού ή γενικά θα είναι κάτι που θα έχει νόημα ή απλά θα την κάνεις για να την κάνεις και θα μένεις πάντα στην ίδια θέση; Γιατί αν δεν προοδεύεις, θα φτάσεις σύντομα σε αδιέξοδο και δε θα σου είναι ευχάριστο αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 655 / position2: 1540
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb