ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Κορίτσια Καριέρας: Η Βίκυ ξέρει τρεις λέξεις κλειδιά για να πετύχεις στη δουλειά σου

Bίκυ Χατζή, Sales & Marketing Specialist
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Κορίτσια Καριέρας: Η Βίκυ ξέρει τρεις λέξεις κλειδιά για να πετύχεις στη δουλειά σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σίγουρα θα ξέρεις πως όσο εργάζεσαι και η καριέρα σου προχωρά, όταν οι υποχρεώσεις και οι προσδοκίες αυξάνονται, τόσο η μέρα σου γεμίζει με ακόμη περισσότερες δουλειές, εκκρεμότητες και ευθύνες.

Κάπως έτσι η Βίκυ, Sales & Marketing Specialist, πρέπει να ζει τις μέρες της - ζητώντας με κάποιον μαγικό τρόπο να αυξηθούν οι ώρες της μέρας γιατί μια εργαζόμενη μαμά που θέλει να έχει και ζωή πέρα από τη δουλειά και την οικογένεια πρέπει πραγματικά να προσπαθήσει πολύ! Μιλάμε μαζί της!

Βίκυ, μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

Αρχικά θα σου πω ότι οι 24 ώρες δεν είναι ποτέ αρκετές για μια μου μέρα - η οποία ξεκινάει γύρω στις 06.30 - έτσι κερδίζω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου και έως τις 10:00 που ξεκινάει η δουλειά μου, ετοιμάζω και πάω τα παιδιά μου στο σχολείο, γυμνάζομαι και τελειώνω οτιδήποτε πρέπει να γίνει στο σπίτι, για να έχω "clear head ahead".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μεγαλύτερο κομμάτι της μέρας μου στη δουλειά είναι αφιερωμένο στην επικοινωνία. Τόσο με εταιρείες, όσο και εσωτερικά με άλλα τμήματα. Δεδομένου ότι δουλεύω για την αγορά της Γερμανίας, και η εταιρεία για την οποία εργάζομαι είναι αμερικάνικη, επικοινωνώ κατά βάση μέσω Video Calls (ναι υπάρχουν μέρες που βλέπω το πρόσωπό μου συνέχεια σε μια οθόνη).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⚡️Vicky ⚡️ (@vicky_sketo)

Ο ρόλος μου ως Sales & Marketing Specialist απαιτεί την έρευνα αγοράς/κλάδου, επιχείρησης, τη σύνταξη προσφορών, παρουσιάσεις και τη στενή συνεργασία με τον πελάτη, έτσι ώστε να καταλάβω απόλυτα τους στόχους του και να φροντίσω να τους πετύχει.

Εννοείται, πως όταν εργάζεσαι για μια τόσο μεγάλη εταιρεία, δεν μπορείς να παραλείψεις την εσωτερική ενημέρωση τόσο των φυσικών προσώπων (τμήματα), ώσω και των συστημάτων που χρησιμοποιείς για την δουλειά σου.

Χωρίς να το καταλάβω έχει περάσει ένα 8ωρο! Φροντίζω πάντα, να προετοιμάζω την επόμενη μέρα, γιατί δε μου αρέσουν οι εκπλήξεις (στη δουλειά εννοώ) Τα απογεύματά μου είναι αφιερωμένα στην οικογένεια και τους φίλους μου.

Ήταν ένα επάγγελμα που ήθελες να ακολουθήσεις από πάντα ή σου προέκυψε στην πορεία;

Χμμμ…Αν με ρωτούσες όσο ήμουν πολύ νέα θα σου έλεγα σίγουρα πως κάποια μέρα θα ασχοληθώ με τα Media ή με την Τέχνη. Μεγαλώνοντας και χωρίς να το επιδιώξω απαραίτητα, κατάλαβα πως η δυναμική μου είναι στην επικοινωνία και στην συναναστροφή με τον κόσμο. Άρα, μάλλον με διάλεξε το επάγγελμά μου.

"Για μένα αυτά που θα οδηγήσουν κάθε νέο κορίτσι, που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας, στην επιτυχία, είναι personality - skills - experience"

Μιλώντας σε ένα κορίτσι που ψάχνει να βρει το δρόμο του, ή τον τρόπο για να κάνει καριέρα, εκτός από τη σκληρή δουλειά, τι άλλο βοηθά στην ανέλιξη; Δώσε μας μερικά μυστικά επιτυχίας!

Αρχικά θα πω πως κάθε νέα γυναίκα, μπορεί να βρει τον επαγγελματικό της δρόμο, μόνο έχοντας βρει πιο πριν τον εαυτό της. Γνωρίζοντας τα θέλω μας, τη δυναμική μας, μπορούμε να μάθουμε και επαγγελματικά που θέλουμε και που μπορούμε να φτάσουμε. Χαίρομαι που χρησιμοποιείς τη λέξη καριέρα, η οποία έχει ενοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με την κρίση που βιώνουμε. Για μένα αυτά που θα οδηγήσουν κάθε νέο κορίτσι, που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας, στην επιτυχία, είναι personality - skills - experience. Μπορείς να τα βάλεις με όποια σειρά θέλεις - είναι αλληλένδετα και εξαρτώμενα μεταξύ τους!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⚡️Vicky ⚡️ (@vicky_sketo)

Η προσωπικότητά μας, θα μας κάνει να νιώθουμε δυνατές σε νέες προκλήσεις, θα μας γεμίζει ενέργεια για να κάνουμε το επόμενο βήμα και θα ανταμείβεται με κάθε επίτευγμά μας. Τα skills είναι απαραίτητο εργαλείο σε κάθε κλάδο εργασίας, που θα μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους υπόλοιπους, να είμαστε ένα βήμα μπροστά και με αυτοπεποίθηση. Ευτυχώς ζούμε σε μια εποχή, με πρόσβαση σε αμέτρητες δυνατότητες για καινούριες δεξιότητες. Και αν φροντίσουμε τα δύο αυτά πράγματα, θα αποκτήσουμε και την απαραίτητη εμπειρία, που εν τέλη θα προσφέρει τόσο την επαγγελματική, όσο και οικονομική εξέλιξη. Κορίτσια, μη λυπάστε το μυαλό σας! Εκτός από όνειρα, να κάνετε και πλάνα. Work on you - for you!

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη δουλειά σου;

Στη δουλειά μου με εντυπωσιάζουν κυρίως οι άνθρωποι, με τους οποίους έχω την τύχη να συνεργάζομαι. Είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες που βρίσκονται πολλές φορές στην άλλη άκρη της γης. Αυτό χαρίζει στην καθημερινότητά μου νέες εικόνες και νέους τρόπους σκέψης. Η εταιρεία στην οποία εργάζομαι έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα - προσέχει και φροντίζει τον άνθρωπό της.

"Γνωρίζοντας τα θέλω μας, τη δυναμική μας, μπορούμε να μάθουμε και επαγγελματικά που θέλουμε και που μπορούμε να φτάσουμε"

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⚡️Vicky ⚡️ (@vicky_sketo)

Πώς οργανώνεσαι;

Χαχα (χαμογελάω γιατί όσοι με ξέρουν, καταλαβαίνουν πόση σημασία έχει αυτή η λέξη για μένα). Πριν σου είπα ότι δε μου αρέσουν οι εκπλήξεις (στη δουλειά) - Θέλω να ξέρω ότι τελειώνοντας τη μέρα μου δεν έχω αφήσει εκκρεμότητες, όπως επίσης να γνωρίζω τι με περιμένει την επόμενη. Επίσης ένα από τα νέα μου challenges είναι να σταματήσω επιτέλους να έχω παντού γύρω μου χαρτάκια :0) και να δημιουργώ "tasks" στον υπολογιστή μου. Το δουλεύω ακόμη (είμαι vintage girl afterall!)

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Είμαι άνθρωπος της επαφής, της διαπροσωπικής σχέσης. Οπότε ναι, σίγουρα, θα μου άρεσε να μπορούσα να βρίσκομαι με τους συνεργάτες και συναδέλφους μου για έναν καφέ ή ένα κρασί. Το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό για την απόδοση ενός τμήματος να υπάρχει μια αρμονική και καλή σχέση μεταξύ των μελών του. Λόγω της απόστασης, ακόμη τουλάχιστον, δεν είναι εφικτό.

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου, τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις περισσότερο;

Γενικά περνάω από τις πιο όμορφες και δημιουργικές φάσεις της ζωής μου.
Ιδανικά, θα ήθελα ένα να μπορέσω να κάνω ένα μακρινό ταξίδι, κάπου τροπικά, με ζέστη, ήλιο. Να νιώσω καλοκαίρι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
15 / position1: 499 / position2: 908
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb