WELLNESS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Ελισάβετ μετακόμισε στην Κορέα για να ζήσει τον πιο μεγάλο της έρωτα

Πόσο δυνατός μπορεί να είναι ένας έρωτας για να σε κάνει να μετακομίσεις στην άλλη άκρη της γης και να μην το μετανιώσεις ούτε στιγμή;
Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ
Η Ελισάβετ μετακόμισε στην Κορέα για να ζήσει τον πιο μεγάλο της έρωτα
@sorayamntnegro / Instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελισάβετ Κυρίτση είναι από αυτές τις γυναίκες πρότυπα για τη νέα γένια. Είναι μια γυναίκα τόσο δυναμική που όταν είδε ότι ο κόσμος δεν είναι όπως της αξίζει, έδρασε και δημιούργησε τη ζωή που έχει ονειρευτεί εκείνη.

Πόσοι από εμάς μπορούμε να πούμε ότι κάναμε το ίδιο και ξεβολευτήκαμε για τα ιδανικά μας;

Η Ελισάβετ κράτησε τη δουλειά της ως δημοσιογράφος του Star, ταξίδεψε στη Νότιο Κορέα, και τώρα συγκατοικεί με τον άνθρωπό της και ζει δίχως ανασφάλειες και περιορισμούς. Είναι ο έρωτας η κινητήριος δύναμη ή η ανάγκη της για μια καθημερινότητα που η κοινωνία αντιμετωπίζει τα μέλη της με σεβασμό; Σε κάθε περίπτωση θέλει πολλά κότσια να πάρεις στα χέρια σου το «τιμόνι» της ζωής σου.

Με τον σύντροφό σου μίλαγες μόνο διαδικτυακά όταν πήρες την απόφαση να τον επισκεφτείς και έμεινες και 2 εβδομάδες καραντίνα στην Νότιο Κορέα. Είχες ανασφάλειες για το τον άνθρωπο που θα έβλεπες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαφώς και στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπήρχαν σκέψεις και γίνονταν διεργασίες, αλλά το ένστικτό μου, μου έλεγε ότι, στο τέλος, όλα θα πάνε καλά. Και πήγαν. Αλίμονο αν, λαμβάνοντας τέτοια απόφαση, δεν είχα ενδοιασμούς, ανασφάλειες ή επιφυλάξεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝙴𝚕𝚒𝚜𝚜𝚊𝚟𝚎𝚝 𝙺𝚢𝚛𝚒𝚝𝚜𝚒 - 김엘리 🍎 (@sorayamntnegro)

Ερωτική μετανάστρια, μια δύσκολη απόφαση. Ερωτική μετανάστρια στην άλλη άκρη του κόσμου στα χρόνια της πανδημίας, ακόμα δυσκολότερη. Πως πήρες εσύ αυτή την απόφαση.

Θα με χαρακτήριζα μετανάστρια που της προέκυψε κι ο έρωτας. Γιατί η σκέψη της μετανάστευσης υπήρχε, απλώς ήρθε και κούμπωσε με τη γνωριμία και έκανε τα πράγματα πιο εύκολα.

Την απόφαση την πήρα έχοντας πια μπουχτίσει και κουραστεί από την καθημερινότητά μου στην Ελλάδα, βλέποντας ότι τα πράγματα, για μένα (αλλά και γενικά) δεν πήγαιναν καλά κι έτσι όπως τα ήθελα, ώστε να μου κρατούν το ενδιαφέρον.

Γενικά, άρχισα να νιώθω άβολα και να μη με χωράει ο τόπος – βασικά αυτό το ένιωθα από το 2016 και μετά. Έτσι, όταν ήρθαν και κούμπωσαν τα πράγματα, κι έγινε και η πρόταση της συμβίωσης, το σκέφτηκα όσο έπρεπε και το αποφάσισα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝙴𝚕𝚒𝚜𝚜𝚊𝚟𝚎𝚝 𝙺𝚢𝚛𝚒𝚝𝚜𝚒 - 김엘리 🍎 (@sorayamntnegro)

Πώς νιώθει κανείς βέβαιος ότι μπορεί να μετακομίσει για έναν άλλο άνθρωπο και ταυτόχρονα να μην αγκιστρωθεί πάνω του και να μην χάσει και τον εαυτό του;

Το μυστικό είναι να μη μετακομίσεις αποκλειστικά για έναν άλλο άνθρωπο. Δηλαδή, θα πρέπει να υπάρχει και μια βάση πίσω από αυτό, γιατί αν αλλάξεις όλη τη ζωή σου βασισμένη πάνω σε κάποιον άλλο, έχεις χάσει πριν ακόμη μπεις στο αεροπλάνο.

Εγώ, οραματίστηκα από πριν τη ζωή μου και χωρίς τον σύντροφό μου και αναρωτήθηκα «μπορείς να ζήσεις εκεί; Ξέρεις τι θέλεις να κάνεις εκεί;» Η απάντηση ήταν θετική και στις δυο ερωτήσεις κι έτσι δεν έχω κάποιους προβληματισμούς. Με βοηθάει το γεγονός ότι έχω μια δουλειά (δουλεύω εξ αποστάσεως στην πρωινή εκπομπή του Star, στο Breakfast@star), που σημαίνει αυτομάτως ότι έχω δικά μου χρήματα και δεν είμαι ξεκρέμαστη, οπότε αυτό με ανακουφίζει.

Σε ένοιαξε το τι έλεγε ο περίγυρός σου όταν πήρες αυτή την απόφαση; Γονείς, συνάδελφοι, φίλοι;

Όχι, γιατί η απόφαση ήταν καθαρά δική μου και πάρθηκε έπειτα από ώριμη σκέψη. Επίσης, να σου πω; Η ζωή είναι δική μου, στο… συμβόλαιο δεν βλέπω άλλους δικαιούχους, οπότε, ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει -κυρίως ό,τι μπορεί- κι ό,τι τον κάνει ευτυχισμένο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝙴𝚕𝚒𝚜𝚜𝚊𝚟𝚎𝚝 𝙺𝚢𝚛𝚒𝚝𝚜𝚒 - 김엘리 🍎 (@sorayamntnegro)

Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά μας με τους Κορεάτες και ποια η μεγαλύτερη ομοιότητα μας;

Η μεγαλύτερη διαφορά μας είναι η πειθαρχία κι ο σεβασμός, η μεγαλύτερη ομοιότητα η οικογενειοκεντρική κοινωνία. Οι κορεατικές οικογένειες μοιάζουν πολύ με τις ελληνικές, τα τραπέζια, οι σχέσεις, κάποιες φορές και οι… ανακατωσούρες. Α, και τα οικογενειακά τραπέζια, όπου σε… μπουκώνουν και πάντα σε βλέπουν αδύνατο, που πρέπει να φας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΕλισσάβετ Κυρίτση: Η δημοσιογράφος παντρεύτηκε τον αγαπημένο της στη Νότια Κορέα ΜΑΙ 16, 2022

Εσύ και ο σύντροφός σου είστε δυο άνθρωποι που έχετε μεγαλώσει πολύ διαφορετικά; Πώς έχετε καταλήξει να σκέφτεστε και να αντιλαμβάνεστε την ζωή το ίδιο;

Μη φανταστείς ότι έχουμε μεγαλώσει πολύ διαφορετικά! Έχουμε πολλά κοινά στο πώς μεγαλώσαμε, με κυριότερο την αγάπη στις γιαγιάδες μας. Ακόμα και φωτογραφίες της παιδικής του ηλικίας που έχω δει, δεν διαφέρουν καθόλου από εκείνες που βγάζαμε κι εμείς ως παιδάκια που μεγαλώναμε στα 80ς. Μοιάζουμε να έχουμε κοινά βιώματα, κοινές εικόνες, που μας έχουν οδηγήσει να έχουμε και κοινό τρόπο αντίληψης της ζωής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝙴𝚕𝚒𝚜𝚜𝚊𝚟𝚎𝚝 𝙺𝚢𝚛𝚒𝚝𝚜𝚒 - 김엘리 🍎 (@sorayamntnegro)

Είχες σκεφτεί να μετακομίσεις στην Νότιο Κορέα πριν από αυτόν; Θα συνέχιζες να μένεις αν τυχόν δεν ήταν πια αυτός στη ζωή σου;

Ναι, το είχα σκεφτεί από τη στιγμή που άρχισα να μαθαίνω κορεατικά, πολύ πριν τον γνωρίσω. Εάν, ω μη γένειτο, συμβεί κάτι και δεν είμαστε μαζί, θέλω να παραμείνω στη Νότιο Κορέα. Μου ταιριάζει πολύ ο τρόπος ζωής.

Θα ήθελες κάποια στιγμή να επιστρέψεις στην Αθήνα;

Μόνο για διακοπές και για να βλέπω την οικογένειά μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Entertainment Πριν 132 εβδομάδες
Ελισσάβετ Κυρίτση: Η δημοσιογράφος παντρεύτηκε τον αγαπημένο της στη Νότια Κορέα
Οι λεπτομέρειες του γάμου
Σπυριδούλα Κακλατζή
Περισσότερα Θέματα Wellness
15 / position1: 319 / position2: 928
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb