Φωτογραφία από τον χρήστη alleksana στο Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η σοκολάτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη. Γλυκιά, πικρή, λευκή ή γάλακτος, είναι ένα γλυκό που λίγοι μπορούν να αντισταθούν. Επειδή όμως έχει πολλές θερμίδες και παχαίνει, θέλει σίγουρα μέτρο στην κατανάλωση της.
Αξίζει όμως να θυσιάσεις την αγαπημένη σου σοκαλάτα γάλακτος με την μαύρη για τις θερμίδες; Σύμφωνα με τις διατροφικές της αξίες, η δεύτερη έχει περισσότερο σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά συστατικά. Κοινώς, είναι περισσότερο καλό το να τρως μαύρη σοκολάτα για την υγεία σου, παρά για την γεύση της.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τη θρεπτική αξία της μαύρης και της σοκολάτας γάλακτος:
- 25 γρ. μαύρη σοκολάτα 72%, περιέχουν 145 θερμίδες, 9.6 γρ. λιπαρών, και 6.3 γρ. κορεσμένων λιπαρών
- 25 γρ. σοκολάτα γάλακτος, περιέχουν 140 θερμίδες, 8.2 γρ. λιπαρών και 5.6 γρ. κορεσμένων λιπαρών
Άρα, που καταλήγουμε;
Αν η μαύρη σοκολάτα σου αρέσει, όπως και η γάλακτος ή ακόμα περισσότερο, τότε προτίμησε την, μιας και είναι ένα super food. Αν πάλι δεν μπορείς χωρίς την αγαπημένη σου σοκολάτα, μην την αλλάζεις, γιατί οι θερμίδες τους είναι οι ίδιες πάνω κάτω.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το Pink.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το Pink.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness