Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή κολοκυθόσουπας που με κάνει να θέλω να φάω μέχρι και το κουτάλι.
Έχει μήλα και ψημένα pecan με μπαχαρικά! Ο,τι χρειάζεσαι για σήμερα - αύριο -μεθαύριο...
Pumpkin soup
- 1 μεσαία κολοκύθα, κομμένη, χωρίς σπόρια
- 2 Μήλα καθαρισμένα, χοντροκομμένα (εγώ έβαλα Φούτζι)
- 1 κρεμμυδι, χοντροκομμένο
- Λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
- 1 κ.γ. Κύμινο
- ½ κ.γ. Αποξηραμένο τσίλι
- ¼ κ.γ. Μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. Κανέλα
- 1 κ.σ. Φρέσκο Θυμάρι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
- 2-3 κούπες νερό
- Πεκάν με μπαχαρικά
- Ασπράδι από 1 αυγό
- 2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας/καστανή ζάχαρη , ¼ κ.γ. Μοσχοκάρυδο, ¼ κ.γ. Κανέλα, ¼ κ.γ. Κύμινο, 1 κούπα ωμά καρύδια pecan
Για το σερβίρισμα
coconut milk (αυτό σε κονσέρβα)
Χοντρό αλάτι, φρέσκο πιπέρι, και τα καρύδια pecan
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 και ψήνουμε την κολοκύθα για 35 λεπτά περίπου. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε μήλα, κρεμμυδι με λίγο αλάτι για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε μπαχαρικά, θυμάρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 2 λεπτά να βγάλουν όλα τα αρώματα τους και ρίχνουμε το σκόρδο. Δίνουμε 1 λεπτό και μειώνουμε τη φωτιά. Μόλις ετοιμαστεί η κολοκύθα την ξεχωρίζουμε εύκολα από τη φλούδα με ένα κουτάλι και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα.
Προσθέτουμε το νερό και αφηνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλάτι. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για 20 λεπτά για να δέσουν όλες οι γεύσεις! Την περνάμε από ραβδομπλεντερ. Ετοιμη!
Για τα pecan: σε ένα μπολ ρίχνουμε το ασπράδι και 1 κουταλια νερό, χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα καρύδια ολόκληρα να βραχούν απ ολες τις μεριες. Έπειτα, τα βγάζουμε με ένα κουταλάκι και τα απλώνουμε σε λαδοκολλα. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 150βαθμους. Αναποδογυριστε τα για να ψηθούν καλύτερα κ από τις δυο μεριές.
Enjoy!
Noisette