Φωτογραφία από τον χρήστη Klaus Nielsen στο Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα αυγά είναι μια τροφή που εκτός από πολλά θρεπτικά συστατικά, είναι και πολύ νόστιμα και μπορούν να μαγειρευτούν με έναν σωρό τρόπους, ενώ γίνονται συστατικό και σε άλλες, πολύ νόστιμες συνταγές.
Και μπορεί να έχετε διαβάσει την διαφορά ανάμεσα στα λευκά και στα καφέ αυγά, γνωρίζετε όμως τι μπορεί να σημαίνουν οι μικρές κηλίδες που υπάρχουν πολλές φορές στα τσόφλια των αυγών; Είναι κάτι ακίνδυνο ή μήπως πρέπει να σας λέει κάτι για την υγεία σας;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όπως αναφέρει ο καθηγητή της επιστήμης των πουλερικών, Μάικλ Ντάρε, οι συγκεκριμένες κηλίδες είναι σημεία αίματος, τα οποία προκαλούνται ότι ο κρόκος του αυγού απελευθερώνεται από την ωοθήκη της κότας.
Όσον αφορά το αν είναι καλά για κατανάλωση όσα αυγά φέρουν αυτές τις κηλίδες, οι ειδικοί λένε να τα τρώτε άφοβα, επομένως τρέξτε στην κουζίνα σας και φτιάξει μια νοστιμότατη ομελέτα με τα αυγά σας, είτε έχουν κηλίδες, είτε όχι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το Pink.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το Pink.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness