Nαι μεν cinammon rolls, αλλά μιας και είναι φθινόπωρο να μην βάλουμε και λίγη κολοκύθα; Από τα χεράκια της food editor, Darla
Pumpkin cinnamon rolls
Για την ζύμη:
2 αβγά
700γρ αλεύρι για τσουρέκι
80γρ λιωμένο βούτυρο
250 ml χλιαρό γάλα
10γρ ξηρή μαγιά
1κ.σ ζάχαρη
Για την γέμιση:
•200γρ κολοκύθα βρασμένη
•50γρ καστανή ζάχαρη
•20γρ θρυμματισμένα καρύδια
•3κ.σ κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ διαλύουμε στο γάλα την μαγιά και προσθέτουμε την ζάχαρη, το βούτυρο και τα αβγά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι. Μόλις το ζυμάρι δεν κολλάει πια στα χέρια μας το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Όσο περιμένουμε να φουσκώσει το ζυμάρι μας ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια. Μόλις ζεσταθεί την πατάμε μέχρι να γίνει μια πάστα, μετά ρίχνουμε και την ζάχαρη και τα καρύδια. Μόλις αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλαστή σε τετράγωνο σχήμα και βάζουμε την γέμιση.Τυλίγουμε και κόβουμε τα ρολακια μας με πάχος 2 εκ.
Τα ψήνουμε για 20’ στους 170 βαθμούς.
Για γαρνίρισμα λιώνουμε λίγη λευκή σοκολάτα με 3κ.σ κρέμα γάλακτος!
Enj/>Ο κ. Γp class="postImage-Legend">Darla