Η επιστήμονας Sarah Gilbert από την Βρετανία, ήταν μια από τους δημιουργούς του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid -19 και αποτελεί μια από τις έξι γυναίκες πό τον χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ιατρικής, που έγιναν κούκλες Barbie.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η ίδια, είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και όπως δήλωσε σε συνέντευξη της για το γεγονός, θεώρησε την εν λόγω πρωτοβουλία πολύ περίεργη, αλλά τόνισε ότι ελπίζει να δώσει έμπνευση στις επόμενες γενιές κοριτσιών να ασχοληθούν με τις θετικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Gilbert, που τιμήθηκε τον περασμένο Ιούνιο από την βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά της στην δημόσια υγεία και την ιατρική έρευνα, δήλωσε επίσης ότι ελπίζει, βλέποντας την Barbie της, τα παιδιά να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι μια επιστημονική καριέρα για τον κόσμο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Για την ιστορία, τα τελευταία 60 χρόνια έχουν πωληθεί περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο κούκλες Barbie παγκοσμίως, από τότε που η Mattel δημιούργησε την συγκεκριμένη κούκλα. Τα τελευταία χρόνια δε και μετά από τον σχολιασμόπ ου δέχτηκε η κούκλα λόγω του επιφανειακού της χαρακτήρα, η εταιρεία επέλεξε να δημιουργήσει κούκλες που σαν πρότυπα έχουν επιστήμονες και γυναίκες καριέρας.