ENTERTAINMENT

Τα βιβλία που διάβασα στις φετινές μου διακοπές, στα προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη

Λογοτεχνικές προτάσεις για εσένα που θέλεις να διαβάσεις κάτι καινούργιο
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τα βιβλία που διάβασα στις φετινές μου διακοπές, στα προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη
Φωτογραφία από τον χρήστη Aline Viana Prado στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε καλοκαίρι η βασική αποστολή είναι το να καταφέρω να διαβάσω τα βιβλία μου. Αφού κάνω έρευνα για αρκετό καιρό, βρίσκω εκείνα που θεωρώ ότι θα μου ταιριάξουν και κάπου στα τέλη Μαΐου τα αγαράζω, ώστε να πάω εφοδιασμένη στις παραλίες, μακρινές και κοντινές, αλλά και να έχω τα κατάλληλα αναγνώσματα για τις νύχτες στο μπαλκόνι.

Φέτος, η λίστα μου είχε τέσσερα βιβλία, από τα οποία έχω καταφέρει να τελειώσω τα τρία (που ήταν ο main στόχος μου), ενώ το τέταρτο θέλει ακόμα τον χρόνο του και ευελπιστώ να το έχω ολοκληρώσει μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη.

Παρακάτω θα δεις λεπτομερώς τη λίστα μου και σου προτείνω χωρίς καμιά αμφιβολία να την δοκιμάσεις, γιατί αφενός μένει ακόμα χρόνος για διάβασμα και αφετέρου τι καλύτερο από νέες πληροφορίες και ιστορίες;

Άνθρωποι του Ψεύδους - Scott Peck

Όντας ψυχολόγος, σε αυτό το βιβλίο του ο Peck εξετάζει το ανθρώπινο κακό και τις ρίζες του, παρουσιάζοντας κάποια παραδείγματα μέσα από ασθενείς του και προσωπικές του εμπειρίες, αποδεικνύοντας ότι οι χειρότεροι άνθρωποι ζουν ανάμεσα μας και όχι στη φύλακη, αλλά και ότι όλοι μας μπορούμε να γίνουμε κακοί μέσα από την συνειδητή μας άγνοια. Είναι ένα πιο βαρύ βιβλίο, όμως είναι απίστευτα ενδιαφέρον και μια πολύ καλή τροφή για σκέψη για την ζωή και την κοινωνία μας. Πρόκειται για ένα βιβλίο ψυχολογίας που σίγουρα θα σε κάνει να δεις αλλιώς τους γύρω σου.

Photo via personal archive

Η Ιστορία του Ματιού - Goerges Bataille

Είναι μόλις 150 σελίδες και μπορείς να το βγάλεις μέσα σε μια μέρα στην παραλία. Αρκετά σκανδαλώδες, θα σου θυμίσει Μαρκίσιο Ντε Σαντ, παρόλα αυτά ο συγγραφέας του δεν έχει σκοπό να προκαλέσει. Να ξέρεις ότι περιγράφονται κάποιες ιδιαίτερα εpωτικά φeτίχ, που ίσως σε σοκάρουν, όμως φτάνοντας προς το τέλος και διαβάζοντας όσα έχει να σου πει ο ίδιος ο συγγραφέας για το έργο του, θα εκπλαγείς με τα όσα κρύβονται πίσω από την ιστορία του. Όλα ξεκινούν στην παραλία ενός χωριού στη Γαλλία, κάποιο καλοκαίρι, πριν από αρκετές δεκαετίες, με πρωταγωνιστές ένα αγόρι και ένα κορίτσι, τη Σιμόν, η ακρότητα της οποίας είναι απίστευτη.

Photo via personal archive

Εκεί που τραγουδάνε οι καραββίδες - Delia Owens

Διαβάστηκε πολύ φέτος και είναι best seller παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα αρκετά συγκινητικό, δραματικό και με γρήγορη εξέλιξη, που παρά τις πολλές σελίδες του, θα κολλήσεις και θα το διαβάζεις ασταμάτητα. Η ιστορία του αφορά την δύσκολη ζωή ενός κοριτσιού, το πως επιβίωσε σε συνθήκες που δε θα έπρεπε κανένα παιδί να βρίσκεται, τον έρωτα που το πλήγωνε συνέχεια, την απόρριψη από την οικογένεια του, αλλά και την επιτυχία του στη ζωή. Όμως δεν είναι μια ιστορία για την ζωή και τον έρωτα, αλλά ένα αστυνομικό μυστήριο, με έναν δολοφόνο που κανείς δεν βρίσκει. 

Photo via personal archive

Η Σχολή των Θεών - Elio D' Anna

Αν σου αρέσει να διαβάζεις φιλοσοφία, τότε αυτό είναι το ιδανικό βιβλίο για εσένα. Η Σχολή των Θεών είναι ένα μιθυστόρημα για το πεπρωμένο, τη δύναμη του αφέματος στη ζωή, το σύμπαν και την δύναμη της έλξης. Είναι ένα βιβλίο για να δεις πως μπορείς να βρεις τον εαυτό σου και να φτάσεις ένα βήμα πιο κόντα σε αυτό που θέλεις να είσαι. Θα σου πάρει αρκετό χρόνο, καθώς είναι μεγάλο σε περιεχόμενο, παρόλα αυτά θα σε αποζημιώσει.

Photo via personal archive

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
1 / position1: 564 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb