ΕΞΟΔΟΣ

7 Μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό Κεμπάπ

Επειδή πρέπει να ξέρεις που θα βρεις αυθεντικά κεμπαπ!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
7 Μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό Κεμπάπ
@Engin_Akyurt / pixabay

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Αν και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια ακριβώς είναι η προέλευση του, η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι Τούρκοι πολεμιστές στο μακρινό 1377 έβαζαν κρέας στο σπαθί τους και το έψηναν στη φωτιά μαζί με λαχανικά με σκοπό να έχουν ένα κυρίως γεύμα.

Φτάνοντας στο σήμερα και ειδικότερα στην Αθήνα με τα χιλιάδες μαγαζιά, μπορείς να βρεις παντού κεμπάπ! Πού όμως είναι τα πιο γευστικά; Ποια είναι τα αγαπημένα μας; Τα κάναμε μια λίστα και σας τα παρουσιάζουμε σε περίπτωση που θέλετε και εσείς να γιορτάσετε την παγκόσμια ημέρα κεμπάπ! 

Tόμας Κεμπάπ 

Ο Αρμένιος κύριος Τόμας ήρθε στην Ελλάδα σαν πρόσφυγας αρκετές δεκαετίες πριν, άνοιξε το πρώτο του μαγαζί κάπου στο 1990 στη Μήτρου Σαρκουδίνου στον Νέο Κόσμο και αρκετά χρόνια μετά η γνώση του κυρίου Τόμας μεταλαμπαδεύτηκε σε νέα χέρια (πάντα ενδοοικογενειακά) και μέχρι και σήμερα μπορούμε να απολαμβάνουμε αυθεντικές γεύσεις και ένα από τα καλύτερα κεμπάπ της πόλης. Αξίζει να αρχίσεις να δοκιμάζεις από εδώ και πίστεψε μας θα είναι η καλύτερη αρχή!

Μήτρου Σαρκουδινου 49, Νέος Κοσμος

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Едет Грека (@edetgreka)

Το ρόδι

Αρμένικο κεμπάπ και εδώ που στέκει σε αυτή τη γειτονιά από το 1970 και είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Άνθρωποι από όλη την Αττική έρχονται στο Ρόδι για να φάνε ξανά και ξανά Λαχματζούν χειροποίητο, παστουρμαλί και φυσικά ένα μοσχομυριστό κεμπάπ που κάνει τους γευστικούς κάλυκες σου να γιορτάζουν. Ελάτε με αρκετή όρεξη για φαγητό γιατί το υπερπλήρες μενού του θα σε κάνει να παραγγείλεις σίγουρα και κάτι παραπάνω!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρέοντος 163, Σεπόλια

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kebap To Rodi (@kebap_to_rodi)

Μπαρμπαλέξης - Νέα Χαλκηδόνα

Σε έναν όμορφο χώρο στη Χαλκηδόνα, ο Μπαρμπαλέξης είναι ένα το μαγαζί με τα καταπληκτικά ανατολίτικα μεζεδάκια - που εννοείται φτιάχνει τέλειο κεμπάπ και θες να πηγαίνεις με τους φίλους σου για κουβέντες μέχρι αργά! Οι τιμές και το σέρβις του το κάνουν ακόμα πιο ιδανικό και αν ψάχνετε που θα γιορτάσετε σήμερα την παγκόσμια ημέρα κεμπάπ ίσως να βρήκατε το κατάλληλο μέρος με την όμορφη αυλή!

Σαλαμίνος 70, Νέα Χαλκηδόνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ana berlin (@ana_berlin_12)

NOMSY KEBAB

Και αν νομίζετε ότι τα Κεμπατζίδικα της Αθήνας είναι όλα παλιακά και με επιρροές από την ανατολή κάνετε λάθος. Το Nomsy Kebab στα νότια, έρχεται να μας δείξει ότι υπάρχουν μαγαζιά σύγχρονα, ινσταγκραμικά, με λίγο πιο πειραγμένο μενού που όμως κρατάει τη βασική συνταγή και με μερίδες που είναι απόλυτα χορταστικές για όλους. Το καταπληκτικό γιαουρτλού είναι ένα έργο τέχνης που απολαμβάνεις σε έναν χώρο που μοιάζει με καλό εστιατόριο σε ένα ξέγνοιαστο νησί. Μια βόλτα μέχρι εκεί θα σας πείσει ότι ίσως και να είσαστε διακοπές!

Αρτέμιδος 3, Γλυφάδα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη foodie.flames.athens (@foodie.flames.athens)

Σάκης Κεμπάπ

Από το 1920 ο Σάκης στη Νέα Σμύρνη ακολουθεί ακριβώς την ίδια συνταγή για να μας εντυπωσιάζει γευστικά! Το περίφημο χειροποίητο “φρέσκο σουτζούκι” και το μοναδικό γιαουρτλού, το μυρωδάτο σουτζουκλί και τα πολίτικα κεφτεδάκια είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις όταν έρθεις εδώ. Και επειδή, σίγουρα θα βρεις και άλλα εδέσματα να δοκιμάσεις φρόντισε να έρθεις παραπάνω από μία φόρα!

Πεντέλης 47-49 Νέα Σμύρνη

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Σάκης Κεμπάπ (@sakis_kebab)

Ο Θανάσης

Δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας ένα από τα πιο ιστορικά κεμπατζίδικα της Αθήνας. Ο Θανάσης στο Μοναστηράκι καλωσορίζει τους τουρίστες με τον πιο όμορφο τρόπο. Με ζεστό, παραδοσιακό φαγητό που φτιάχνεται με μεράκι για σχεδόν πενήντα χρόνια. Το διάσημο γιαουρτλού του και το παραδοσιακό του σουβλάκι είναι μια ωδή στην ανατολίτικη γαστρονομία και αν δεν έχεις πάει ποτέ εκεί, πρέπει να το κάνεις σύντομα!

Μητροπόλεως 69, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KrunchyKrazies (@krunchykrazies)

Ο Σάββας

Μερικά βήματα πιο κάτω ο Σάββας με την "αυτοκρατορία" του Κεμπάπ. Ένα τεράστιο μαγαζί, με ένα τεράστιο μενού και μια καταπληκτική θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Με άρωμα Μικράς Ασίας και από το 1925, αυτή εδώ η επιχείρηση έχει καταφέρει να γίνει σύγχρονη με απόλυτα παραδοσιακά πιάτα! Μια βόλτα μέχρι εδώ (που ίσως να την έχετε κάνει στο παρελθόν) θα σας κάνει να τα δείτε όλα με τα ίδια σας τα μάτια! 

Μητροπόλεως 86 - Μοναστηράκι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jason Anthony Simpson (@jasonsimpsonart)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
8 / position1: 258 / position2: 3387
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb