H Εύα Δαρλαγιάννηετοίμασε για μας το πιο pink και καλοκαιρινό γλυκό ever! Δώσε βάση!
Υλικά:
•4 κρόκοι
•400γρ κρέμα γάλακτος 35%
•2 βανελίνες
•1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
•7-8 σαβαγιάρ
•15 φράουλες
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Χτυπάμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σιρόπι και στη συνέχεια το περνάμε από ένα σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τα σποράκια. Αφού ετοιμάσουμε το σιρόπι χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο για 10’. Σε μπεν μαρί ανακατεύουμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη για 10’ μέχρι να αποκτήσουν ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Έπειτα βγάζουμε την σαντιγί μας από το ψυγείο και ανακατεύουμε το μείγμα των κρόκων με την σαντιγί και στην συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι φράουλας και τις βανελίνες. Σε μια μακρόστενη φόρμα ρίχνουμε το μειγμα μας γεμίζοντας μέχρι την μέση έπειτα βάζουμε τα σαβαγιαρ και στη συνέχεια καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες!
Για να κάνετε ακόμη πιο λαχταριστό το γλυκό σας μπορείτε να κάνετε ένα γλάσο σοκολάτας
Υλικά:
•100γρ σοκολάτα της επιλογής σας
•50γρ κρέμα γάλακτος
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα στη συνέχεια προσθετουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν! Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και γαρνιρουμε το semifreddo μας!