Το παγωτό είναι εκ των πραγμάτων άμεσα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι. Το παγωτό ξυλάκι τρώγεται πιο εύκολα και δεν λερώνει. Μια από τις αγαπημένες γεύσεις στο ξυλάκι είναι και η λευκή σοκολάτα.
Αν σου αρέσει όμως η λευκή σοκολάτα, θα πρέπει να ξέρεις και αυτό. Η λευκή σοκολάτα της περισσότερες φορές δεν είναι σοκολάτα.
Τα βασικά συστατικά της σοκολάτας είναι βούτυρο από κακάο και στερεό κακάο. Οι αναλογίες του κακάο καθορίζουν και το είδος της σοκολάτας. Αυτό σημαίνει πως οι αναλογίες του κακάο είναι διαφορετικές στη σοκολάτα γάλακτος και στη μαύρη σοκολάτα.
Με τη λευκή σοκολάτα ισχύει κάτι διαφορετικό. Δεν υπάρχει καθόλου στερεό κακάο, δηλαδή το βασικό συστατικό της σοκολάτας. Στο παρελθόν μάλιστα, πολλοί παρασκευαστές αντικαθιστούσαν το βούτυρο κακάο με άλλα φυτικά έλαια. Από το 2004 όμως, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει ξεκαθαρίσει πως για να ορίζεται ένα γλυκό ως «λευκή σοκολάτα» πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 20% βούτυρο κακάο.