Αυτή η σπιτική συνταγή για μπέργκερ είναι γρήγορη και απλή στην παρασκευή, με δύο μόνο συστατικά. Δεν θα φας άλλο μπέργκερ μετά από αυτό!
Περιέχουν μόνο δύο απλά συστατικά (μοσχαρίσιο κιμά και αλάτι), οπότε είναι ιδανικά για άτομα που κάνουν ειδικές δίαιτες, όπως χωρίς γλουτένη, χωρίς σιτάρι ή χωρίς αυγά.
Πριν δεις την εκτέλεση της συνταγής άκου αυτό.
Keep it simple - Υπάρχουν πολλές συνταγές εκεί έξω που προσθέτουν πολλά συστατικά στα μπιφτέκια. Τα αυθεντικά μπέργκερ όμως έχουνμόνο δύο απλά συστατικά - βόειο κρέας και λίγο αλάτι (άντε και πιπέρι).
Τούτου λεχθέντος, αν θες έξτρα γεύση τότε πήγαινε στο ράφι βοτάνων και μπαχαρικών στην κουζίνα και πάρε ό,τι θες. Αλλά ΜΗΝ βάλεις τίποτα άλλο.
Μην πάρεις φτηνό κιμά, ούτε άπαχο. Πάρε εξαιρετικής ποιότητας κιμά.
Aν το φας όπως στο προτείνουμε είσαι στις 350-400 θερμίδες.
Θα χρειαστείς
500 g καλής ποιότητας κιμά
Αλάτι
Για το μπέργκερ
Ψωμάκια για μπέργκερ (τα μεγάλα)
Μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, φέτες αγγούρι, ακόμη και ρόκα
Κέτσαπ, μουστάρδα
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο. Βάζεις το κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και τον διαλύεις το ελαφρώς με τα χέρια σου. Ρίχνεις αλάτι και ανακατεύεις. Χώρισέ το σε 4 κομμάτια και πλάσε τα μπιφτέκια σου. Κάντα λίγο flat. To μεταφέρεις στο φούρνο και ψήνεις για 15 - 20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) γυρίζοντάς τα στο μισό του χρόνου για να ψηθούν κ από την άλλη πλευρά. Αν έχεις γκριλιέρα, και πάλι τα αφήνεις για 20 λεπτά.
Και τώρα μπορείς να βάλεις το ψωμί και τα λαχανικά!