Το σωστό είναι να τρως τα λαχανικά και τα φρούτα μόνο όταν είναι η εποχή τους. Δηλαδή φράουλες τον Ιούνιο και λαχανάκια Βρυξελλών τον Δεκέμβριο και ούτω καθ'εξής. Τώρα όμως, τι πρέπει να προτιμήσεις;
Λαχανίδα/ Kale
Το kale είναι ένα είδος λαχανίδας, εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία, το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το μπρόκολο και τα λαχανάκια. Το Kale καταναλώνεται καλύτερα τους πιο κρύους μήνες, ιδιαίτερα τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. Αυτό σημαίνει ότι είναι παντού τώρα. Iδέα για μαγείρεμα, δοκιμάστε το σοταρισμένο με τσίλι και σκόρδο και χρησιμοποιήστε το για να κάνετε μια διαφορετική μακαρονάδα - ρίξτε το στα ζυμαρικά, προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο τυρί παρμεζάνα.
Καρότα
Ένα αγαπημένο χειμώνα, αυτές οι τραγανές και νόστιμες λιχουδιές θα είναι φρέσκες όλο το χειμώνα. Φτιάχνετε φανταστικές χειμωνιάτικες σούπες ή γλυκά.
Πράσα
Ιδανικά για την καταπολέμηση του κρυολογήματος και γνωστά για τα αντιοξειδωτικά και τις βιταμίνες τους, τα πράσα είναι ένα βασικό συστατικό του χειμώνα και του φαγητού μας αυτή την εποχή. Τέλεια ιδέα, κάντε σάλτσα για noodles με σόγια και ψιλοκομμένο πράσο. Φανταστικό!
Σπανάκι
Τέλειο για πίτες, τέλειο για σαλάτα, ωμό και μαγειρεμένο. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη και το φυλλικό οξύ, τα οποία λειτουργούν σαν συναγερμός, προειδοποιώντας το ανοσοποιητικό ότι προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό ιοί και μικρόβια. Κάντε μια μεγάλη σαλάτα σπανάκι με μανούρι και καρύδια!