Πριν λίγες μέρες σας δείξαμε πώς να φτιάξετε μια αφράτη ομελέττα σύμφωνα με τις συμβουλές του Gordon Ramsay, οπότε τώρα θα εντρυφήσουμε σε πιο δύσκολες "πίστες" και θα κάνουμε καρμπονάρα. Είστε έτοιμοι;
Υλικά
125γρ. σπαγγέτι
30 γρ. αρακά
80 γρ μπέικον
2 κρόκοι αυγών
1 1/2 κ.σ. κρεμ φρες αλλιώς κρέμα γάλακτος
2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
Τυρί Γκράνα Παντάνο
2 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα με νερό και έπειτα σε ένα τηγάνι αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε το μπέικον.
Τρίβουμε πιπέρι, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το τσίλι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε έως ότου το μπέικον γίνει τραγανό και τα μανιτάρια πάρουν χρώμα. Τρίβουμε τη γκράνα πάνω στους κρόκους των αυγών, προσθέτουμε την κρεμ φρες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε έπειτα μια κουταλιά νερό για να δέσουν τα υλικά και συνεχίζουμε.
Ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υλικά που μαγειρεύουμε, τον αρακά και τρεις κουταλιές της σούπας από το βραστό νερό των ζυμαρικών. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα και τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με όλα τα υλικά της σάλτσας.
Δείτε τον σεφ!