Τα 6 λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε το κινητό μας

Προσέχουμε για να επιμηκύνουμε τη ζωή της συσκευής μας.
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΟΚΤ 10, 2020
Τα 6 λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε το κινητό μας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι μας όταν παίρνουμε στα χέρια μας ένα νέο κινητό τηλέφωνο το φροντίζουμε με πολύ προσοχή. Είμαστε ιδιαίτερα προστατευτικοί και ανησυχούμε μην πάθει οτιδήποτε. Το καθαρίζουμε, το ακουμπάμε προσεκτικά στο τραπέζι και γενικώς δείχνουμε αποφασισμένοι να το κρατήσουμε σε καλή κατάσταση. Όταν περάσουν όμως μερικές μέρες όλοι ξεχνιούνται και αρχίζουν να φέρονται στη συσκευή τους χωρίς πολύ προσοχή.

Ας δούμε όμως μερικά βασικά λάθη που κάνουμε και καταστρέφουν (αργά ή γρήγορα) το κινητό μας τηλέφωνο.

  1. Προσοχή στη μπαταρία. Χρειάζεται προσοχή για την φροντίδα της μπαταρίας ώστε να διαρκέσει όσο περισσότερο γίνεται χωρίς να χάσει την απόδοσή της. Δεν αφήνουμε τη συσκευή στο φορτιστή με τις ώρες αφού τελειώσει η φόρτιση. Και προσπαθούμε να φορτίζουμε το κινητό όταν η μπαταρία έχει εξαντληθεί αρκετά και όχι κάθε λίγο και λιγάκι.
  2. Προσοχή στα μη-γνήσια αξεσουάρ. Φθηνά και κακοφτιαγμένα αξεσουάρ μπορεί να γλιτώνουν χρήματα όταν τα αγοράζουμε, όμως συχνά προκαλούν προβλήματα στη συσκευή μας. Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα οι φορτιστές που μπορεί να καταστρέψουν την μπαταρία και να μειώσουν το χρόνο ζωής της.
  3. Τακτικά update. Δεν αμελούμε να κάνουμε τακτικά τις ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα του κινητού μας αλλά και στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε. Πολύ συχνά οι ενημερώσεις είναι καθοριστικές για την σωστή λειτουργία της συσκευής και την επιμήκυνση της ζωής του κινητού μας.
  4. Προσοχή στα υγρά. Δεν θέλει και πολύ σκέψη, όμως συχνά παρασυρόμαστε αφού το smartphone είναι μέρος κάθε λεπτού της ζωής μας. Συχνά όμως το κινητό μπορεί να έχει μια ανεπιθύμητη επαφή με υγρά που εύκολα θα προκαλέσουν ζημιά. Και δεν αναφέρομαστε μόνο σε μια βουτιά στη θάλασσα. Ακόμα και μερικές σταγόνες καφέ που θα πέσουν στο ακουστικό ή το ηχείο μπορεί να έχουν καταστροφικό αποτέλεσμα.
  5. Η θήκη σώζει! Κι αυτό μπορεί να μοιάζει προφανής συμβουλή αλλά συχνά την παραγνωρίζουμε. Πολλές μικρές ζημιές σε οθόνες (και όχι μόνο) δεν θα είχαν συμβεί ποτέ με μια καλή θήκη προστασίας της συσκευής.
  6. Προσοχή στη ζέστη. Το κινητό τηλέφωνο δεν συμπαθεί καθόλου τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει ότι προσέχουμε να μην το αφήνουμε σε σημεία που τα βλέπει ο ήλιος (π.χ. στο τραπεζάκι του καφέ ή το ταμπλώ του αυτόκινήτου) καθώς πολύ εύκολα η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει προκαλώντας δυσλειτουργίες στη μπαταρία που πιθανώς να αφήσουν μόνιμα "κουσούρια".
[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1 / position1: 402 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb