Τα chocolate chip cookies είναι μια αγαπημένη απόλαυση για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά χωρίς τη Ruth Wakefield, ο κόσμος μπορεί να μην έχει δοκιμάσει ποτέ αυτές τις γλυκές απολαύσεις.
Η Wakefield μαζί με τον σύζυγό της Kenneth, αγόρασε ένα τουριστικό κατάλυμα με το όνομα Toll House Inn, όπου ετοίμαζε κάθε μέρα γεύματα που σερβίρονταν στους επισκέπτες. Μεταξύ άλλων συνήθιζε να φτιάχνει κέικ για τους πελάτες της.
Σε μια τέτοια προσπάθεια αντιλήφθηκε ότι η σοκολάτα της είχε τελειώσει και σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει ημίγλυκα chips σοκολάτας που είχε στην κουζίνα της, κυρίως για γαρνίρισμα. Αυτά δεν έλιωσαν στο κέικ και κάπως έτσι το γλυκό έγινε ανάρπαστο, αφού ο κόσμος λάτρεψε τα κομμάτια σοκολάτας στο εσωτερικό του.
Αυτό το... τυχαίο αποτέλεσμα βοήθησε να γίνει η Ruth Wakefield μία από τις πιο διάσημες γυναίκες εφευρέτες του 20ου αιώνα!
Εκείνη την εποχή, ονόμασε τις δημιουργίες της "Toll House Crunch Cookies".
Έγινε εξαιρετικά δημοφιλής και η συνταγή δημοσιεύθηκε σύντομα σε εφημερίδα της Βοστώνης.
Καθώς η δημοτικότητα του Toll House Crunch Cookie αυξήθηκε, οι πωλήσεις των ημι-γλυκών σοκολάτας Nestle αυξήθηκαν επίσης.
Ο Andrew Nestle και η Ruth Wakefield αποφάσισαν να καταλήξουν σε συμφωνία.
Η Nestle θα τύπωνε τη συνταγή "Toll House Cookies" στη συσκευασία της και εκείνη θα είχε όση σοκολάτα ήθελε στη ζωή της (άδικη συμφωνια αν σκεφτεί κανείς πόσο σπουδαία ήταν η ανακάλυψή της).
Λόγω αυτής της απροσδόκητης ανακάλυψης από τη Wakefield, το μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας έγινε η πιο δημοφιλής ποικιλία μπισκότων στην Αμερική, μια διάκριση που διατηρεί μέχρι σήμερα.