Αυτή η εύκολη version τηγανητής πατάτας κλεμένη από το Outback Stakehouse, που δεν είναι τηγανητή αλλά σαν τηγανητή διατηρεί τις θερμίδες χαμηλές ψήνοντας τις πατάτες μέχρι να είναι σούπερ τραγανές, εφαρμόζοντας ακριβώς τη σωστή ποσότητα τυριού και χρησιμοποιώντας μερικά κομμάτια θρυμματισμένου μπέικον και μια χούφτα πιπεριάς για να δώσει την εντύπωση του guilty pleasure, δηλαδή εκείνης της απόλαυσης που όμως επειδή μας κάνει κακό γίνεται ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!
Δοκιμάστε τις και σας εγγυόμαστε πως θα τις απολαύσετε. Η συνταγή αφορά 4 μερίδες.
Χρειάζεστε:
2 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λωριδούλες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
⁄ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (προαιρετικά)
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γκούντα (οι Αμερικανοί βάζουν Pepper Jack cheese)
4 φέτες μπέικον, ψημμένο και σε κομματάκια
5 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Χαλαπένιο, ή απλώς μια καυτερή πιπεριά (αν θέλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Βάλτε σε μια λαδόκολλα τις πατάτες με το ελαιόλαδο, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει βαθύ χρυσαφί και τραγανό στο εξωτερικό.
Ρίξτε το τυρί, το μπέικον και τα κρεμμύδια και ξαναβάλτε τις στο φούρνο
Ψήνετε μέχρι να λιώσει πλήρως το τυρί!
Γαρνίρετε με ψιλοκομμένη πιπεριά.