Τα βασικά στοιχεία της διατροφής Slow-Carb
Η δίαιτα Slow-Carb δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος ΓΡΗΓΟΡΑ. Θα την αντέξετε;
Οι αρχές:
• Ακολουθήστε τη δίαιτα 6 ημέρες την εβδομάδα, τρώγοντας γεύματα με λίγους υδατάνθρακες.
• Την έβδομη ημέρα, φάτε ό, τι λαχταράτε!
• ΑΛΛΑ απαγορεύεται να τρώτε φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα, «λευκούς» υδατάνθρακες ή ορισμένα λαχανικά.
Τα τρόφιμα που επιτρέπονται στη δίαιτα Slow-Carb περιλαμβάνουν:
Ζωικές πρωτεΐνες: Αυγά, τυρί cottage, κοτόπουλο, βόειο κρέας, χοιρινό και ψάρι
Όσπρια: Φακές, μαύρα φασόλια, κόκκινα φασόλια και σόγια
Ορισμένα λαχανικά: Σπανάκι, σπαράγγια, μπιζέλια, πράσινα φασόλια, λάχανο τουρσί, μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο και λαχανάκια Βρυξελλών
Λίπη: Βούτυρο, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί
Μπαχαρικά: Αλάτι, πιπέρι, βότανα και καρυκεύματα
Τα πλεονεκτήματα:
• Επειδή αυτή η δίαιτα είναι πολύ περιοριστική, το σώμα θα χάσει βάρος με γρήγορο ρυθμό. Αλλά δεν θα καταφέρετε να την κάνετε για καιρό.
• Απαγορεύονται τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα ποτά και τα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.
Τα μειονεκτήματα:
• Αν την ακολουθήσετε θα χάσετε σίγουρα κιλά τα οποία όμως είναι αμφίβολο αν θα μπορέσετε να τα κρατήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
• Επειδή είναι τόσο περιοριστική, η διατροφή δεν επιτρέπει ποικιλία στις επιλογές φαγητού.