@medicalnewstoday.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η μεσογειακή διατροφή έχει ως αναπόσπαστο κομμάτι της την πατάτα και είναι ένα αγαπημένο φαγητό όλων μας από μικρή ηλικία. Επίσης είναι και εξαιρετικά ωφέλιμες όταν τις μαγειρεύουμε βραστές ή ψητές, αφού είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, κάλιο, φυτικές ίνες και βιταμίνη C.
Υπάρχει όμως ένας τρόπος που οι πατάτες μπορούν να μετατραπούν από νόστιμη και ωφέλιμη τροφή σε δηλητήριο. Όταν λοιπόν έχουν πρασινίσει και έχουν βγάλει φύτρες, λόγω της παρατεταμένης παραμονής τους στον ήλιο, τότε δεν πρέπει να καταναλώνονται επειδή μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό.
Το πράσινο χρώμα στη φλούδα της πατάτας είναι ένδειξη ύπαρξης χλωροφύλλης που δεν είναι τοξική, αλλά ταυτόχρονα δείχνει και συγκέντρωση σολανίνης. Πρόκειται για μια νευροτοξίνη που παράγεται στο πράσινο τμήμα της πατάτας και είναι ένας τρόπος άμυνας του φυτού σε ασθένειες, παράσιτα και έντομα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το Pink.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το Pink.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness