Μια εξαιρετικά απλή ντοματοσαλάτα που όμως έχει ένα μικρό μυστικό.
Όσο περισσότερο κάθεται στο ψυγείο, τόσο περισσότερο οι χυμοί των ντοματών αναμιγνύονται με το dressing και αναδύουν ένα απίστευτο άρωμα. Ένα τέλειο γεύμα ή απλώς μια συνοδευτική σαλάτα. Είναι τόσο νόστιμη που θα την κάνετε ξανά και ξανά!
4 φλιτζάνια τοματίνια
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
2 κουταλάκια του γλυκού καρυκεύματα (ό,τι έχετε σε μιξ για σαλάτα)
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή ζάχαρη
Νωπό ψιλοκομμένο βασιλικό
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε το λάδι, το μηλόξιδο, τα καρυκεύματα, το αλάτι και το μέλι.
2. Ρίξτε το dressing που φτιάξατε πάνω από τα τοματίνια σε ένα πιάτο και ανακατέψτε τα. Αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
3. Λίγο πριν το σερβίρετε, ανακατεύετε απαλά από κάτω προς τα πάνω, επικαλύπτοντας όλες τις ντομάτες. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι.